KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Nieuw seizoen ArtEZ Chamber Music Sessions

Zwolle – De succesvolle serie ArtEZ Chamber Music Sessions van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle gaat weer van start. Vanaf dinsdagavond 8 februari kunt u weer genieten van bijzondere optredens door studenten van de opleiding Klassieke Muziek.

De ArtEZ Chamber Music Sessions is een serie van zeven concerten, waarbij studenten van het ArtEZ Conservatorium in samenspelverband laten horen waar ze dit schooljaar aan hebben gewerkt. De ensembles zijn vanaf het begin van het schooljaar intensief gecoacht door professionele musici; het niveau ligt dus hoog.

Elke avond treden zo’n zeven ensembles op in sterk uiteenlopende bezettingen: van slagwerkduo tot trompetkwartet, van cello-ensemble tot saxofoonkwartet. U zult muziek tegenkomen van grote, bekende namen zoals Beethoven, Brahms en Mozart, maar ook moderne componisten zoals Séjourné, Kurt Weill of zelfs eigen composities van studenten komen langs.

Op naar The Best Of

Deelname aan de ArtEZ Chamber Music Sessions is niet voor niets, want tijdens de Sessions strijden de ArtEZ-ensembles om een plek in de grote finale: ‘The Best Of’ op 24 mei. Een professionele jury selecteert de beste ensembles uit de 40 deelnemende ensembles voor een plek in dit spannende slotconcert, waar prijzen te winnen zijn. Te denken valt aan radio-optredens en concerten. Ook kan het publiek tijdens dit concert een stem uitbrengen voor de publieksprijs.

De data van de Chamber Music Sessions zijn 8 februari, 1 maart, 15 maart, 22 maart, 12 april, 19 april en 24 mei (The Best Of) en beginnen allemaal om 19:00 uur. U kunt de concerten live op Facebook volgen: zoek naar ‘ArtEZ Chamber Music Sessions’. Afhankelijk van de mogelijkheden is het concert ook toegankelijk voor publiek in het ArtEZ Conservatorium.

Gerelateerde artikelen

Back to top button