Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Tijdcapsule ingegraven bij nieuwbouw Thomas a Kempis College

Zwolle – Om stil te staan bij de eerste werkzaamheden voor de bouw, is op vrijdag 15 oktober een tijdcapsule ingegraven door directeur Eric Lippold en conciërge Hans Blom van het Thomas a Kempis College. Alhoewel de voorbereidingen voor de nieuwbouw aan de Schuurmanstraat al sinds april dit jaar bezig zijn, vonden we dit een mooi moment om te vieren dat het bouwproces nu echt begint.

Attributen

Wanneer deze waterdichte tijdcapsule over een paar jaar geopend wordt, zal men allerlei attributen tegenkomen die met de school en leerlingen van het hedendaagse Thomas a Kempis College te maken hebben; onder andere een laptop, de schoolgids, een examen, een sneltest en een geslaagd- vlag.

Een nieuwe vleugel

Aan de Schuurmanstraat wordt sinds april van dit jaar hard gewerkt aan de nieuwbouw van het Thomas a Kempis College. Tussen de gymzaal en het schoolgebouw wordt een nieuwe vleugel geplaatst van drie verdiepingen hoog. Hierdoor worden er nieuwe lokalen gecreëerd zodat straks alle leerlingen weer in hetzelfde gebouw les kunnen krijgen. Als alles volgens planning verloopt, wordt de nieuwbouw begin 2022 opgeleverd.

Een sportieve school

Het Thomas a Kempis College staat bekend als de sportieve school. Wie dat wil, kan er veel sporten. Maar dat is niet wat de school bijzonder maakt. Op deze school leren de scholieren op een sportieve manier met elkaar omgaan, rekening houden met elkaar, samen werken aan een doel, omgaan met winnen en verliezen en genieten van een mooi resultaat. Er is veel ruimte om te ontdekken wat de leerlingen leuk vinden en waar ze goed in zijn. Zo kunnen ze in de onderbouw zes uur per week besteden aan een class naar keuze: Art, Business, Science, Sport specifiek en Sports & Health. Wie meer uitdaging nodig heeft, kan deelnemen aan het Anglia-programma (Engels op een hoger niveau).

Gerelateerde artikelen

Back to top button