KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

College wil investeren in Doepark Nooterhof

Zwolle – Het college wil jaarlijks – tot en met 2024 – 150.000 euro vrijmaken voor het doepark, dat staat in de begroting. Onder andere het leren over de natuur staat voorop bij de Nooterhof. De locatie kan volgens het college natuur- en milieueducatie (NME) een ander accent geven in het aanbod ten opzichte van overige wijkboerderijen. Dat andere accent komt voort uit de aanwezige kennis en ervaring op het gebied van natuur.

Margriet Meindertsma, bestuurslid van de Milieuraad is blij met de 150.000 euro per jaar, het kwam als een verrassing: “Er zijn plannen gemaakt voor een toekomstperspectief, hoe wij de Nooterhof kunnen inrichten. Ik ben blij dat het besluit bij de gemeenteraad ligt en dat het college positief is.” Volgens Meindertsma lagen de plannen er al langer, maar door corona en andere omstandigheden werd alles uitgesteld.

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

Toekomstplannen

Op dit moment is de Nooterhof seizoensgebonden. Meindertsma zou graag zien dat het mogelijk is om altijd open te zijn: “We werken met vrijwilligers en die zijn heel hard nodig. Maar om altijd open te zijn, hebben we een behoorlijke bezetting nodig.” Volgens Meindertsma zou er gekeken kunnen worden naar stageplekken en samenwerkingen met onderwijsinstellingen.

Daarnaast is het plan om alle natuurorganisaties op één plek te laten werken, “Elke organisatie kan dan vergaderen bij de Nooterhof, maar dat niet alleen; er kunnen tentoonstellingen en cursussen georganiseerd worden over duurzaamheid en natuur.”

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren