EconomieKunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Audio – Kookwinkel Oldenhof Zwolle ontvangt predicaat ‘Hofleverancier’

Zwolle – Kookwinkel Oldenhof uit Zwolle bestaat 200 jaar. Donderdagmiddag kreeg het bedrijf van Commissaris van de Koning, Andries Heidema, en de burgemeester van Zwolle, Peter Snijders het predicaat ‘Hofleverancier’ uitgereikt. Het predicaat is een koninklijke erkenning dat Oldenhof tot één van de meest onderscheidende in de branche behoort.

Oldenhof bestaat al sinds 1821 en is van een kleine smederij uitgegroeid tot meerdere hoogwaardige kookwinkels in Nederland en het buitenland. Eigenaren Marjolein Kamphuis en Barry Voorhorst: “Dit predicaat is als een kroon op 200 jaar werken en een eerbetoon aan de vorige generaties die sinds de oprichting in 1821 in het bedrijf hebben gewerkt. Een kers op de taart!”

Kookwinkel Oldenhof behoort nu tot het register met bedrijven dat het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ tot haar beschikking heeft. Hiervoor moet een bedrijf minstens honderd jaar oud zijn, een belangrijke rol vervullen in de regio, een bijzonder product maken en van onbesproken gedrag zijn. Daarnaast onderscheidt een bedrijf dat het Predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ heeft verkregen zich door haar vasthoudende kwaliteit en betrouwbaarheid.

Gé de Vries administrateur bij Oldenhof is ook bijzonder trots: “Trots op hoe we groot zijn geworden in binnen en buitenland en dat we mensen met enthousiasme aan het koken krijgen. Mooie voorbeelden hiervan zijn de introductie van de eerste espresso machine en de eerste wok met platte bodem in Nederland.”

Het Wapenschild hangt nog niet, maar wordt binnenkort bevestigd boven de deur van de winkel in Diezerstraat, aan het Gasthuisplein en de locaties in Amersfoort en Hilversum. Zo kan iedereen zien dat Oldenhof hofleverancier is geworden.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button