Nieuws uit ZwolleSportSurvivalrun

Thoriaan Hugo Martijn 3e op NK studenten Survivalrun

Zwolle – Op en om het Campusterrein in Enschede namen vanuit heel Nederland studenten deel aan het NK Survivalrun voor studenten. Hugo Martijn van THOR Zwolle wist als 3e het obstakelparcours van 8km af te leggen.

Het universiteitsterrein was het middelpunt van het parcours van dit NK waarbij de atleten 30 obstakels moesten beklimmen. Met een tijd van net geen 55 minuten snelde Hugo Martijn naar een 3e plaats. De eerste paar kilometers lag Hugo zelfs nog ruim op kop maar werd bij een zware combinatiehindernis ingehaald door de ervaren en uiteindelijke winnaar Jacco Bontekoe uit Leeuwarden. Hugo Martijn is deeltijd student aan de PABO in Zwolle en beoefent deze meest veelzijdige sport nog maar een half jaar. Zijn atletiekervaring en trainingen bij THOR Zolle brengt hem naar dit niveau. Over enkele weken heeft Hugo ook zijn wedstrijdlicentie van de Survivalrun Bond Nederland en gaat hij deelnemen aan de klasse Korte Survivalrun. (KSR)

In het Groningse Boerakker vond ondertussen een competitie Survivalrun plaats voor de jeugd. Het parcours was na jaren flink aangepast en kende veel lange en daardoor zware hindernissen. Bij de klasse t/m 17 jaar haalde Thoriaan Paul van het Veld met een tijd van 1uur en 2min een prachtige 7e plek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button