Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Be Quick verzuimt het af te maken

Zwolle – Be Quick heeft zaterdag in Holten gelijk gespeeld tegen de plaatselijke Blauw Wit ’66. Het is het eerste puntverlies van Be Quick, maar Trainer Van Nijen is wel tevreden over het vertoonde spel.

“We begonnen fel aan de wedstrijd” zegt Be Quick trainer Edwin van Nijen. “We zetten druk vooruit en kregen daardoor een aantal mogelijkheden. Zij speelden daardoor vooral de lange bal.” Blauw Wit komt na een klein half uur voetballen echter wel op voorsprong: “De verdediger van ons maakt de keus om het duel aan te gaan en dat loopt niet goed af. Hun eerste kans is daardoor gelijk een doelpunt.” Be Quick is door deze 1-0 echter niet uit het veld geslagen. “Natuurlijk is het zonde dat je zo achter komt, maar we zijn niet verslapt.” Vlak voor rust komt Be Quick op gelijke hoogte. Via Julian Ruiter en Sertaç Yilmaz komt de bal bij Bram Bemboom. Die geeft een steekbal op Sander Aarten, die het vervolgens goed afrondt: 1-1.

“Na de rust zakte Blauw Wit wat verder in. Hierdoor werden de ruimtes kleiner. Toch bleven we geduldig spelen.” Het levert Be Quick grote kansen op via Jeffrey van der Vlist (deze week vader geworden!) Yordi Veldman, Sander Aarten en Gianlucca van der Vegt. Maar ze komen niet tot scoren. De counter van Blauw Wit blijft ook gevaarlijk: keeper Malanda moet nog twee keer handelend optreden.

“Niet tevreden met het resultaat, maar wel met het vertoonde spel. Uiteindelijk hebben we de goals niet gemaakt” zegt Van Nijen nog eens over de wedstrijd. Volgende week speelt Be Quick tegen Den Ham in een thuiswedstrijd. Beide teams delen de tweede plaats in de stand.

Opstelling Be Quick: Teko Malanda, Julian Ruiter, Willem-Jan Talsma, Dennis Schotanus, Rutger Minkjan, Hugo Winkeler, Bram Bemboom, Sertaç Yilmaz, Sander Aarten, Jeffrey van der Vlist (65. Yordi Veldman), Gianlucca van der Vegt.

1 Dos Kampen 1 3 9
2 Den Ham 1 3 7
3 Be Quick’28 1 3 7
4 IJVV 1 3 6
5 ASC ’62 1 3 6
6 Enter Vooruit 1 3 4
7 De Esch 1 2 3
8 DZSV 1 3 3
9 Sparta E. 1 3 3
10 WVF 1 3 3
11 Voorwaarts V. 1 3 3
12 Blauw Wit’66 1 3 2
13 SVI 1 2 0
14 Hulzense Boys 1 3 0

Gerelateerde artikelen

Back to top button