EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

The Dublin House uit Zwolle wint Entree Award: Best New Café

Zwolle – Op 28 november zijn in Theater Amsterdam de Entree Awards uitgereikt, een jaarlijkse prijzenshow voor de horeca. Café The Dublin House uit Zwolle won in de categorie ‘Best New Café. De jury was zeer onder de indruk van dit café. De verkiezing is een initiatief van het onafhankelijke horecaplatform Entree.

Een 22-koppige onafhankelijke vakjury bezocht afgelopen maanden ruim vijftig genomineerde horecabedrijven. Daarvan wonnen maandag 28 november tijdens een avondvullende show in Theater Amsterdam elf bedrijven een Entree Award. Eén daarvan was Café The Dublin House uit Zwolle, in de categorie Best New Café.

‘Het café klopt 100%’

Tijdens de uitreiking zei de jury: “Zet een dynamische, ervaren horecaman en een extraverte designer bij elkaar in een vergane Ierse pub, en je krijgt Dublin House. Een café met internationale allure en 100% uitgedacht, maar zó gezellig. De jury werd weggeblazen op een dinsdagavond: het was ramvol. Credits voor eigenaar Jan Briek! Zó moet een café aanvoelen!” Lees hier het hele juryrapport.

Over The Dublin House

Aan het Bethlehemkerkplein in Zwolle zit sinds vorig jaar het opvallende The Dublin House. De kroeg is gevestigd in een monumentaal pand waar voorheen Irish Pub Sally O’Briens zat. Eigenaar Jan Briek noemt zijn nieuwe kroeg een ‘pub met de uitstraling van een Iers landhuis’. Briek: “We hebben alles opgesplitst in vier ruimtes, in een extreem warme setting. Chic maar laagdrempelig en gezellig.”

Alle winnaars Entree Awards 2022

Best New Hotel <50 rooms: Hotel Piet Hein Eek, Eindhoven
Best New Hotel 50+ rooms: The Den, Den Bosch
Best New Restaurant Design: Ambrozijn, Valkenburg
Best New Restaurant & Bar <150 guests: Helling 7, Amsterdam
Best New Restaurant & Bar 150+ guests: The Streetfood Club, Breda
Best New Restobar: Hooked, Tilburg
Best New Cocktailbar: Taru, Haarlem
Best New Nightlife Venue: Oliva, Amsterdam
Best New Green Fine Dining: Rotonde, Rotterdam
Best New Café: The Dublin House, Zwolle
Best New Holiday Concept: Mölke, Zuna
Best Bartender: Stefan Sumual
Horecaondernemers van het Jaar: Wichert van Rijn, Sippien Baarsma, Rob Mooiman, Marco Schreutelkamp, Jan en Reinder Braam (o.a. Ruby Rose, Carmel Market en WT Urban Kitchen in Utrecht en The Streetfood Club in Breda)

Over de Entree Awards

De Entree Awards is een initiatief van Entree, een b2b-horecaplatform dat bestaat uit een maandelijks glossy magazine, dagelijks online nieuws, nieuwsbrieven en digitale thema-specials. Ze werden voor de vijftiende keer gehouden. Het event is een belangrijke graadmeter voor de ontwikkelingen in de horecabranche en worden daarom ook wel de ‘Oscars van de horeca’ genoemd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button