KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Blue Atlantics houdt Sinterklaasfeest met Jeugdfonds

Zwolle – Op zaterdag 26 november hielden Blue Atlantics en het Jeugdfonds Sport en Cultuur een Sinterklaasfeest. Het was voor gezinnen die wel een steuntje in rug kunnen gebruiken tijdens de dure decembermaand.

Maar liefst 55 kinderen werden met hun ouders verwelkomd in Het Anker in Westenholte met een heerlijke Sinterklaaslekkernij aangeboden door Tante Taartje. Vervolgens konden de kinderen knutselen en hun Pietengym diploma halen. Uiteraard was er ook een bezoek van Sinterklaas met zijn pieten. Voor alle kinderen was er een tas met cadeaus bij het afscheid.

Ilse Schuurman van Blue Atlantics vertelt: “55 stralende gezichten, dat is waar we dit Sinterklaasfeest voor gedaan hebben. Via familie en vrienden hebben we speelgoed ingezameld met als doel dit speelgoed aan te bieden aan gezinnen die het financieel zwaar hebben. Voor deze gezinnen is het in Sinterklaastijd niet eenvoudig om aan cadeaus te komen. Daarnaast gunnen we deze kinderen en hun ouders een geweldig Sinterklaasfeest dat elk kind verdient. Dat is zeker gelukt!”

Over Blue Atlantics

Vier dames uit Zwolle gaan de uitdaging van hun leven aan. Ilse Schuurman, Ingrid Voorn, Margot Vries en Marije van de Bor maken in december 2023 tijdens de Talisker Whisky Atlantic Challenge (TWAC) een oversteek per roeiboot over de Atlantische Oceaan. 5000 kilometer roeien op eigen kracht van het Canarische Eiland La Gomera naar English Harbour in Antigua. Zij hanteren een schema dat zal bestaan uit 2 uur roeien, 2 uur rust, 24 uur per dag, 7 dagen per week over een periode van 40 tot 60 dagen. Daarmee gaat het team de strijd aan met slaaptekort, fysieke en mentale uitersten die de race met zich meebrengt.

De dames blijven achter met hun eigen gedachten, een uitgestrekte oceaan en de taak om de boot veilig naar de overkant te brengen. Met als doel het winnen van de vrouwenrace in de TWAC2023 én zo veel mogelijk geld ophalen voor twee goede doelen.

Roeien voor het goede doel

Deze uitdaging gaat het team van Blue Atlantics niet alleen voor zichzelf aan: ze roeien voor die kinderen die het niet zo goed hebben getroffen. Zij vinden dat kinderen de kans moeten krijgen om zich op een culturele of sportieve manier te kunnen ontwikkelen. Bezig zijn met sport of cultuur helpt een kind om zich optimaal te kunnen ontwikkelen op fysiek, mentaal en sociaal vlak.

In Nederland is dit voor 1 op de 11 kinderen helaas niet mogelijk. Dit is simpelweg om het feit dat ouders het zich niet kunnen veroorloven. Kinderen die niet kunnen deelnemen aan zulke activiteiten, hebben niet dezelfde kansen die zo vanzelfsprekend zijn voor hun leeftijdsgenootjes.
Blue Atlantics haalt zoveel mogelijk geld voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur en Het Vergeten Kind.

Kijk voor meer informatie over Blue Atlantics op www.blueatlantics.com

Gerelateerde artikelen

Back to top button