AlgemeenNieuws uit ZwolleVoorpagina

Taalvrijwilligers helpen mensen op weg om beter te leren lezen, schrijven of spreken

47 nieuwe vrijwilligers gecertificeerd

Zwolle – Een nieuwe groep taalvrijwilligers staat klaar om laaggeletterden in Zwolle te helpen met een taalachterstand. Woensdag kregen deze 47 taalvrijwilligers hun certificaat nadat ze een opleiding hadden gevolgd om mensen te gaan helpen die moeite hebben met lezen en schrijven. Wethouder Michiel van Willigen van Onderwijs reikte de diploma’s uit in de Stadkamer centrum.

Moeite hebben met lezen en schrijven heeft een enorme impact op het leven en werken van mensen. Wie daar moeite mee heeft loopt daar niet mee te koop. Het gaat om een grote onzichtbare groep mensen. In Nederland is zelfs 1 op de 9 mensen laaggeletterd.

Deze mensen hebben op allerlei vlakken problemen. Een formulier invullen, Whatsappen, een brief schrijven,  de bijsluiter van medicijnen lezen tot het niet kunnen lezen van de ingrediënten op een voedingsverpakking, het zijn alledaagse zaken waar mensen die niet kunnen lezen of schrijven tegenaan lopen.

Het Taalpunt Zwolle helpt, via de taalvrijwilligers, deze mensen met beter leren lezen, schrijven of spreken. Iedereen die ook taalvrijwilliger wil worden kan zich aanmelden via de Stadkamer.

Taalvrijwilliger worden
Foto’s © Peter Denekamp

Gerelateerde artikelen

Back to top button