LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

In beeld: Vullen van Openluchtbad duurt minstens vier dagen

Foto's © Peter Denekamp

Zwolle – Woensdagmiddag is een begin gemaakt met het vullen van het Openluchtbad Zwolle. Over iets meer dan twee weken, op Koningsdag, gaat het monumentale zwembad weer open. Het vullen van de baden gaat minstens vier dagen duren.

De openingsdag heeft een oranje tintje. Zo is er is een kleedjesmarkt voor kinderen. Boomkunstenaar Sander Boom gaat aan de slag met de gevelde suikeres. Hij maakt hier onder meer een mooie zitbank van. Ook is er een springkussen aanwezig en wordt er gezorgd voor lekkere hapjes.

Het Openluchtbad is een rijksmonument uit 1933 dat wordt geëxploiteerd door de Vereniging Openluchtbad Zwolle. Iedereen kan lid worden van deze vereniging. De leden verrichten zes uur vrijwilligerswerk per seizoen. Op deze wijze hebben de leden nu al 27 jaar lang het complex onderhouden.

Openluchtbad Zwolle

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button