Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Subsidie voor vier cultuurparticipatie-initiatieven voor jongeren

Zwolle – Vier initiatieven die jongeren actief deel laten nemen aan cultuur krijgen subsidie voor de uitvoering van hun activiteiten. Dit geld is beschikbaar gesteld vanuit de Subsidieregeling Impuls Cultuurparticipatie Jongeren.

De regeling werd ingesteld, omdat jongeren in de coronaperiode veel hebben moeten missen, ook op cultureel vlak. Zo was het lang niet mogelijk om in groepen culturele activiteiten te ondernemen. Dat terwijl cultuurdeelname positieve effecten heeft op ons welzijn. Cultuurparticipatie verbindt jongeren met elkaar en het draagt bij aan hun ontwikkeling.

Tot 31 maart konden organisatoren van een cultureel initiatief voor jongeren een subsidieaanvraag indienen. De onafhankelijke adviescommissie cultuur heeft de aanvragen beoordeeld en het college van B en W geadviseerd over de toekenning van de subsidies. Het college heeft een subsidiebijdrage toegekend aan: Stichting Stad en Cultuur, The Millennium Jazz Orchestra, LINEA REKTA en Stichting KONST.

Stichting Stad en Cultuur | Beatbox

Stichting Stad en Cultuur houdt met Beatbox urban activiteiten voor jongeren. Met actieve cultuurparticipatie kan jong talent hier op een laagdrempelige en actieve manier kennismaken met urban cultuuruitingen. Beatbox biedt tijd, ruimte, kennis, netwerk en speelplekken aan jongeren om te werken aan hun eigen ontwikkeling.

The Millennium Jazz Orchestra

The Millennium Jazz Orchestra is een in Zwolle gevestigde bigband, waar talentontwikkeling centraal staat. Om meer jongeren kennis te laten maken met de muziek van een bigband is er een StartBigband opgericht. Jongeren kunnen op een laagdrempelige manier meespelen en elk instrument is welkom.

LINEA REKTA

Theaterfirma LINEA REKTA maakt actueel theater met de nieuwe generatie. De voorstellingen gaan over problemen en vraagstukken van nu. In de producties van LINEA REKTA staan niet alleen jongeren op de vloer, maar is ook een nieuwe generatie theatermakers achter de schermen actief. In 2024 brengt LINEA REKTA de productie Dossier Dupont.

Stichting KONST | Theatergroep Theaterfeest

Stichting KONST ondersteunt Theatergroep Theaterfeest, een community van jongeren die erop is gericht om de traditionele grenzen van theater en media te doorbreken en om hun eigen verhalen en visies te delen. Iedereen die op een manier wil bijdragen aan de community en daaruitvloeiende projecten is welkom. In 2024 brengen ze drie producties: ‘Ondergedoken verhalen’, ‘Complot’ en ‘Ai, Ai Ai 2.0’.

Binnen de regeling is er nog een bedrag beschikbaar van €43.901,-. Initiatieven die jongeren actief deel laten nemen aan cultuur kunnen een aanvraag voor dit resterende bedrag indienen van 1 september tot en met 15 september.

Gerelateerde artikelen

Back to top button