EconomieNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Stroopwafels en oud Hollands snoepgoed bij Het Stroopwafelwinkeltje

Zuurstokken, taaitaai poppen en stroopwafels. Dat gaat verkocht worden in het nieuwe Stroopwafelwinkeltje op de hoek van de Kamperstraat en de Kalverstraat in Zwolle. Vanaf 15 november gaat Kelly Bakker samen met mensen van Woonzorgcombinatie Overijssel het winkeltje runnen. Achter in de keuken worden de stroopwafels zelf gebakken. Heerlijk vers dus.

Authentieke Hollandse lekkernijen

De authentieke Hollandse lekkernijen passen precies bij de sfeer van het pand waarin het winkeltje zich bevind. Een echt Zwols monument dat is gebouwd in 1880 en waar in een ver verleden een koperslagerij in heeft gezeten. Binnen zie je nog de echte houten wandkasten zoals die er 100 jaar geleden ook al in zaten. En toch oogt het heerlijk fris met al die zuurstokken en ander snoep.

Toeristische route

Veel mocht de winkelier niet aanpassen aan het pand omdat het behoort tot het beschermd stadsgezicht van Zwolle. Daarom zijn ze ook blij dat de toeristische stadswandeling straks langs het bijzondere winkeltje komt. ‘De stadsomroeper neemt wekelijks groepen toeristen mee door de stad en laat alle bijzondere pandjes zien. De Kamperstraat zal opgenomen worden in de looproute. En dan komen ze natuurlijk ook even binnen kijken’, aldus Kelly Bakker.  ‘Ook komt het winkeltje waarschijnlijk in de Smaak van Zwolle route.  En uiteraard zijn er veel toeristen die van de Peperbus naar het Maagjesbolwerk lopen via de Kamperstraat.’

Momenteel wordt nog hard gewerkt aan de verdere inrichting van de winkel zodat ze voor de aanloop van Sinterklaas open kunnen.

 

Kelly Bakker gaat stroopwafels verkopen
Kelly Bakker gaat stroopwafels verkopen
100 jaar oude wandkasten
100 jaar oude wandkasten
Stroopwafels worden vers gebakken in de keuken
Stroopwafels worden vers gebakken in de keuken
In de zijgevel bevindt zich een ijzeren kelderdeur onder een segmentboog waarop nog enkele woorden te lezen zijn: "Koperslagerij, reparatie aan alle pompen [...] sanitair - gas - water [....] achter".
In de zijgevel bevindt zich een ijzeren kelderdeur onder een segmentboog waarop nog enkele woorden te lezen zijn: “Koperslagerij, reparatie aan alle pompen […] sanitair – gas – water [….] achter”.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button