112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

[Update] Tolgaardestraat: Inbreker met politiehond aangehouden

Zwolle – Een politiehond heeft zondagavond 2 november een vluchtende inbreker weten te pakken. De verdachte, een 24-jarige man uit Gouda, had ingebroken op de Tolgaarderstraat. Een tweede verdachte is nog voortvluchtig.

Een hondengeleider van de politie was rond 20.00 uur in de wijk en zag twee mannen die veel aandacht voor woningen hadden. Hij hield hen op afstand in de gaten en zag, dat het duo op een gegeven moment via een raam bij een woning de Tolgaarderstraat naar binnen klom. De agent nam contact op met de meldkamer voor assistentie.

Naar het ziekenhuis

Als eerste kwam een tweede hondengeleider en beide agenten zagen de inbrekers naar buiten komen. Op aanroepen reageerden ze niet en beide mannen namen de benen. De hond werd ingezet en een verdachte werd direct aangehouden. Hierbij liep de inbreker wel letsel op waarvoor hij in het ziekenhuis is behandeld. De ander is nog voortvluchtig en de politie stelt een verder onderzoek in.

Meer bekijken
đź’¬ WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button