112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Vecht/Alert hoogwateroefening militairen a.s. dinsdag

Militairen inspecteren en repareren de sluizen bij Vilsteren en Ommen. Deze werkzaamheden maken deel uit van de hoogwateroefening Vecht/Alert. In het oefenscenario dreigen deze sluizen te bezwijken door de kracht van het extreem hoge water.

Dinsdag 4 november

Op dinsdag 4 november inspecteren militairen met duikers de sluis bij Vilsteren (100 meter ten noorden van buitenplaats ‘Vechterweerd’) en aansluitend repareren zij deze met drie vouwbrugdelen. Dit laatste gebeurt om circa 11.00 uur. Ook de sluis bij Ommen (200 meter ten oosten van hotel ‘Mooirivier’) wordt grondig geïnspecteerd. Deze sluis wordt daarna met houten balken verstevigd.

Oefening bestrijden rampen en crises

Elk najaar oefenen civiele autoriteiten samen met Defensie de bestrijding van rampen en crises. Om zo goed en effectief mogelijk op te treden tijdens een ramp of crisis, is het belangrijk dat alle partijen die bij een ramp of crisis worden ingezet regelmatig oefenen. Dit levert een bijdrage aan de vergroting van de nationale veiligheid en crisisbeheersing in Nederland.

De Veiligheidsregio IJsselland, het Waterschap Groot Salland, de Reddingsbrigade Nederland, de gemeente Dalfsen, het team Bevolkingszorg van IJsselland, het ministerie van Defensie en het Rode Kruis Nederland nemen deel aan de hoogwateroefening Vecht/Alert.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren