112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Stoplichten kruising Ceintuurbaan – A28 over 2 – 4 weken ingeregeld

Zwolle – Het juist inregelen van de stoplichten op de kruising Ceintuurbaan – A28 gaat nog maximaal 2 tot 4 weken duren. Dit stelt wethouder Filip van As tijdens de raadsvergadering na vragen van de VVD fractie.

Raadslid Alie van der Vegte van de VVD kaartte de gevaarlijke situatie aan die op dit moment ontstaat door niet goed ingeregelde stoplichten.

Onlangs is de oprit A28 richting Assen aangepast en is er een extra opstelstrook aangelegd voor het verkeer vanaf de Ring richting de A28. Ondanks deze aanpassingen ontstaan er op dit moment gevaarlijke situaties: “Het komt in de spits regelmatig voor dat auto’s dwars op de rijbaan staan terwijl het andere verkeer al gaat rijden.”, aldus van der Vegte die zelf bijna dagelijks het punt passeert.

Wethouder van As noemt het een lastige situatie. “De werkzaamheden zijn klaar. Op bepaalde momenten is het kruispunt nog niet leeg als de andere kant op groen gaat. Het zal nog even duren voordat het helemaal goed is afgesteld.” Van As benadrukt dat het een tijdelijke situatie is van maximaal 2 tot 4 weken. Dit is nodig om de stoplichten zo af te stemmen totdat er een optimale verkeersdoorstroming ontstaat.


Positie kaart bij benadering

Meer bekijken
đź’¬ WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Geef een reactie

Back to top button