Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Succeswens voor Zwolse Ziggo Dome rappers via LED-walls, billboards en posters

Zwolle – De Zwolse rappers Rico, Sticks en Typhoon geven op vrijdag 9 december een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Om hen vanuit Zwolle succes toe te wensen en ´uit te zwaaien´ heeft een aantal Zwolse organisaties en bedrijven een campagne opgezet die komende week onder andere op borden langs verschillende uitvalswegen, posters, krantenpagina’s, LED-walls en beeldschermen te zien is. Ook de gemeente Zwolle steunt de campagne.

Andere ‘supporters’ van het drietal zijn Hedon, Zwolse Theaters, Waanders, De Librije, Theater van de Sport, Windesheim, PEC Zwolle, De Fundatie, De Stentor, De Peperbus, Novon Schoonmaak en McDonalds.

Diversiteit

Wethouder Jan Brink van cultuur: ‘Rico, Sticks en Typhoon zijn prachtige voorbeelden van de grote diversiteit van het culturele leven in Zwolle. Ik ben er trots op dat deze artiesten Zwolle in Amsterdam vertegenwoordigen.‘

Het voltallige college van burgemeester en wethouders zal op 9 december het concert bezoeken in het vak dat gereserveerd is voor Zwolse bezoekers. Velen van hen zullen zich onderscheiden met een speciale Rico, Sticks, Typhoon-sjaal.

Vanuit PEC Zwolle is een busreis georganiseerd waarmee verschillende mensen uit het zakenleven van Zwolle, PEC Zwolle en Zwolle Marketing afreizen naar het concert.

Vrienden

Rico & Sticks zijn bekend van Opgezwolle. De hiphopformatie scoorde hits als ‘Hoedenplank’ en ‘Verre Oosten’. Na een pauze van een aantal jaar keerden ze afgelopen jaar terug op Lowlands en gaven ze 18 maart een uitverkocht concert in de Heineken Music Hall. In de beginjaren van Opgezwolle stond Typhoon vaak met hen op het podium en werden de rappers vrienden voor het leven.

De grote doorbraak van Typhoon kwam met het album ‘Lobi Da Basi’ waar hij afgelopen jaar een gouden plaat voor kreeg.

Zolderkamer

‘We hadden nooit durven dromen dat wat 15 jaar geleden begon op een zolderkamer in Zwolle ons naar de Ziggo Dome zou brengen’, aldus Rico & Sticks. ‘We gaan er een groot feest van maken met veel gast-artiesten in een energieke mix van onze muziek uit de laatste vijftien jaar. We kunnen niet wachten’, aldus Typhoon.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren