Nieuws uit ZwolleSportTV KortVoorpagina

Sportshackaton moet oplossingen aandragen voor Zwolse sportverenigingen

Zwolle – Verzin een nieuw verdienmodel voor de Zwolse sportverenigingen om € 600.000 bezuiniging op te vangen. Eén van de drie uitdagingen die vrijdag werd voorgelegd aan evenzoveel teams tijdens de eerste sporthackaton in Zwolle.

Aan de hackaton deden studenten en ondernemers vanuit zeer verschillende werkvelden mee. Vanuit de mix van verschillende achtergronden, studies en interesses van de deelnemers moest het in 1 dag tot creatieve out of the box ideeën komen. Oplossingen voor drie cases, ofwel challenges genoemd, voor het sportbeleid in Zwolle.

Naast het nieuwe verdienmodel om de bezuinigingen op te vangen, werd er ook gebrainstormed over de gymzaal van de toekomst en hoe je de individuele sporter met verenigingen kunt verbinden voor meer vitaliteit van de clubs.

Aan het eind van de middag werden de verschillende ideeën gepitcht. De komende weken zal het verder worden uitgwerkt.

De hackaton werd gesteund door Hogeschool Windesheim, de CALO, de gemeente Zwolle, Startpunt Windesheim, Sportcampus de Pelikaan en Mindt Creative.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button