Nieuws uit ZwolleSport

Ewout Westdijk van THOR Zwolle wint Survivalrun Leeuwarden na bikkelharde strijd!

Zwolle – Afgelopen weekend stond Leeuwarden in het teken van de 27e Bikkel Survivalrun. Ewout Westdijk uit Kampen traint al een paar jaar bij Survivalrun THOR Zwolle en dit jaar met meer succes. Een paar weken geleden een 2e plek in Gennep en nu een gedeelde 1e in Leeuwarden. Met maar 30 seconden verschil tussen de vier koplopers toonde Ewout zich de sterktste. Naast Ewout boekte THOR veel succes met in totaal vier atleten in de top 20 en een 3e plek van Gwen Kelderman bij de jongste jeugd.

Het parcours van 8km kende een vooral een harde ondergrond waardoor het hardlooptempo hoog was. Met 21 technische hindernissen was de strijd aan kop enorm hard waarbij Ewout gedeeld 1e werd met Stefan Schuurman uit Vollenhove. Bij de zgn. Élfstedencombinatie’ werd het kaf van het koren gescheiden. In deze combinatie van allerlei technische en fysiek extra zware hindernissen achter elkaar was het duidelijk uit welke groep de winnaar zou komen. Bij de jeugd was een herstart nodig wat de starttijden veranderde en onderweg de onduidelijkheid of het onderdeel suppen wel of niet gedaan moest worden gaf veel onzekerheid over het definitieve klassement. Uiteindelijk bleek Ewout de snelste. Maar naast Ewout leverden Thorianen Job Wille (10e), Joost Holterman (15e) en Jeroen Bolks (20e) een erg goede prestatie door bij de top 20 van de topklasse Korte Survival Run te eindigen.

Bij de Middenlange Survivalrun heeft Dries Kelderman bij de veteranen weer de aansluiting gevonden bij de top drie. Over een parcours van 12km en 30 hindernissen was meer krachtuithoudingsvermogen nodig dan bij de Korte Survivalrun. Dit seizoen is er ook een ‘pilotcompetitie’ voor kinderen van 7 tot 9 jaar. Hierbij toonde Gwen Kelderman dat het talent van vader heeft door op een knappe 3e plaats te eindigen over een parcours van 3,5km en 15 hindernissen.

Met de resultaten tot nu toe lijkt het erop dat Survivalrun THOR Zwolle zich steviger nestelt in de top van Survivalrun. Aankomende weken staan de runs van Boerakker, Neede en Deest op de wedstrijdkalender.

2016-10-02-photo-000000051374375

Gerelateerde artikelen

Back to top button