Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Speciale herdenking op de Nieuwe Markt voor alle slachtoffers in het verkeer

Zwolle – In 2016 kwamen er in Oost-Nederland 157 personen in Oost-Nederland om het leven door een verkeersongeval. In Overijssel waren dit 59 personen. Op zondag 19 november vindt de internationale herdenking verkeersslachtoffers plaats. Om hiervoor aandacht te hebben, worden er op zaterdag 18 november tussen 10.00 en 17.00 uur, op verschillende plekken Oost-Nederland een aantal lege stoelen neergezet. 59 lege stoelen in Overijssel. In Zwolle zullen deze stoelen op de Nieuwe Markt komen te staan.

De stoelen staan er om verkeersslachtoffers te herdenken. Maar ook de samenleving bewust te maken van het aantal verkeersdoden in Overijssel en dat werken aan verkeersveiligheid belangrijk is. Elke dag.

Bert Boerman, voorzitter ROV Oost-Nederland: “De stoelen staan er om verkeersdeelnemers bewust te maken van het aantal verkeersdoden in de provincies Overijssel en Gelderland. Maar we willen ook verkeersdeelnemers bewust maken van eigen gedrag in het verkeer én aandacht vragen voor de eventuele bijdrage die zij zelf kunnen leveren aan een veilig verkeer. Werken aan verkeersveiligheid is heel belangrijk. Elke dag weer. Dit kunnen we als ROV Oost-Nederland niet alleen. Samen met alle verkeersdeelnemers moeten we ervoor zorgen dat ons land verkeersveiliger wordt. Elk slachtoffer is er immers een teveel.”

Internationale herdenking verkeersslachtoffers

Op zondag 19 november vindt de internationale herdenking voor verkeersslachtoffers plaats. Deze herdenking vindt plaats in Middelbrug. Jaarlijks vindt er wereldwijd op de derde zondag in november een herdenking plaats. Alle aangesloten landen herdenken hun verkeersslachtoffers dezelfde dag. Het project ‘lege stoelen’ is een initiatief van ROV Oost-Nederland; door op pleinen in Gelderland lege stoelen te plaatsen, vraagt ROV Oost-Nederland aandacht voor verkeersveiligheid en wordt er stilgestaan bij de verkeersslachtoffers. En om extra aandacht voor het thema te vragen hebben provincies krachten gebundeld. Verspreid door Nederland zijn meerdere pleinen gevuld met lege stoelen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button