Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Sociale wijkteams Zwolle online

Vanaf vandaag kunnen inwoners van Zwolle terecht op de website van de Sociale wijkteams in hun stad. Op www.swtzwolle.nl vinden bezoekers de meest actuele informatie over de Sociale wijkteams die in januari van start gaan. Inwoners die willen weten waar ze straks naartoe moeten, vinden er de locaties, openingstijden en het telefoonnummer. Ook geeft de site aan met welke vragen inwoners bij het Sociaal wijkteam terecht kunnen.

Start 5 januari

De Sociale wijkteams starten op maandag 5 januari. Op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur zijn ze te bereiken op locaties in de vijf stadsdelen van Zwolle. Inwoners met vragen over hulp en ondersteuning kunnen langskomen, of bellen en mailen met het Sociaal wijkteam bij hen in de wijk.

Hulp en ondersteuning

De Sociale wijkteams zijn er voor alle zorgen en vragen over onderwerpen die in een mensenleven van belang zijn, zoals werk, geld, kinderen, wonen, meedoen in de samenleving, sociale contacten, ziekte en gezondheid. Wanneer een inwoner er zelf niet meer uitkomt, kan hij of zij terecht bij een Sociaal wijkteam. Een wijkteam biedt lichte hulp en ondersteuning. Medewerkers van het team zoeken samen met de inwoner naar oplossingen. Het eigen netwerk van de hulpvrager wordt daarbij als eerste aangesproken.

Crisis en spoed

Wanneer zich buitenkantooruren een zware noodsituatie voordoet, is het Sociaal wijkteam via een noodnummer te bereiken. Dit noodnummer is ook op de website te vinden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button