Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

‘Dorsvloer Vol Confetti’ nog tot eind december in filmtheater het Fraterhuis

Verhaal

De 12-jarige Katelijne groeit eind jaren tachtig op in een strenggelovig boerengezin in Zeeland. Als enig meisje tussen zes broers wordt ze nauwelijks bij het boerenwerk betrokken. Het intelligente, fantasievolle kind wordt vaak buitengesloten. Terwijl haar verlangen om mee te doen onverminderd groot blijft, gaan haar gedachten hun eigen gang. Hierdoor laat ze haar verbeelding de vrije loop en geeft zich over aan bijbelverhalen, dorpsroddels en zelfs sprookjes, hoewel ze die eigenlijk niet mag lezen. Voor haar is lezen, en leren, dé manier om het leven op de boerderij achter zich te kunnen laten. ‘Dorsvloer Vol Confetti’ is een gevoelige film over de strijd van ieder mens om een eigen leven te leiden en ook een liefdevol portret van een orthodoxe boerengemeenschap.

Verfilming van prachtige debuutroman

Schrijfster Franca Treur debuteerde in 2009 met ‘Dorsvloer Vol Confetti’. Het debuut werd beloond met de Selexyz-debuutprijs en meerdere malen genomineerd voor andere prijzen, waaronder de NS Publieksprijs. De betrokken en kritische wijze waarop ze het gereformeerde milieu uit haar jeugd beschreef maakte van het boek een ware bestseller.

Vertoning

‘Dorsvloer Vol Confetti’ is nog op 23 dec. om 14.00 uur en 26 dec ook om 14.00 uur te zien in het Fraterhuis. Het is verstandig om vooraf te reserveren op www.filmtheaterfraterhuis.nl. Bezoekers kunnen op de website ook e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button