Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Sociaal raadslieden spreekuur verhuist

Het Maatschappelijk Werk van Stichting de Kern is al meer dan 12 jaar gehuisvest aan het Straussplein in Holtenbroek. Dat verandert per 27 november aanstaande. De spreekuren van de Sociaal Raadslieden verhuizen naar Wijkcentrum Holtenbroek en naar Wijkcentrum de Pol (Zwolle-Zuid). Het secretariaat en de directie verhuizen naar een kantoor in de binnenstad.

De locatie van De Kern aan het Straussplein is een begrip in Zwolle. Door de jaren heen zijn honderden Zwollenaren hier geholpen bij problemen waar zij zelf niet uitkwamen. Bijvoorbeeld bij schuldenproblematiek, administratie, opvoedondersteuning, relationele of sociale problemen of andere problemen.

Wegwijzer in doolhof van (sociale) voorzieningen, regelingen en instanties

Veel Maatschappelijk Werk in Zwolle wordt nu door de medewerkers van De Kern uitgevoerd in de Sociale Wijkteams. Daardoor werd het een stuk rustiger aan het Straussplein. Het werk van de Sociaal Raadslieden gaat echter onverminderd door. De Sociaal Raadslieden wijzen mensen de weg in het doolhof van (sociale) voorzieningen, regelingen en instanties. Dat doen zij onder meer door middel van een spreekuur. Dat spreekuur kan net zo goed plaatsvinden in een wijkcentrum als in het eigen gebouw. Daarom wijken de Sociaal Raadslieden uit naar Wijkcentrum Holtenbroek en naar Wijkcentrum de Pol in Zwolle Zuid.

Het secretariaat van De Kern verhuist naar het kantoor van WijZ aan de Bitterstraat (centrum). Hier worden geen cliënten ontvangen. Het telefoonnummer van De Kern blijft ongewijzigd: 038 4569700

Andere dagen

De spreekuren van de Sociaal Raadslieden vinden plaats in Wijkcentrum Holtenbroek, Bachlaan 20, op woensdag van 09.00 tot 11.00 uur en op donderdag van 12.00 tot 14.00 uur. Op vrijdag van 09.00 tot 11.00 uur is het spreekuur in Wijkcentrum de Pol (Zwolle Zuid).

Gerelateerde artikelen

Back to top button