Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voetbal – Berkum bekert tegen sterk VVOG

Zwolle – Berkum speelt zaterdag op eigen terrein in de tweede ronde van de Districtsbeker Oost tegen hoofdklasser VVOG, een ploeg die de afgelopen weken goed op dreef is.

“VVOG heeft een gevaarlijke en makkelijk scorende ploeg, maar we hebben eerder laten zien dat wij tegen goede teams vaak goed in ons eigen spel komen,” aldus aanvaller Chris van der Meulen van de Zwolse eersteklasser. “Vorige week hebben we ook weer getoond dat we kunnen knokken, we zijn op de weg terug. We hebben tegen VVOG een kans, maar dan moeten we alle zeilen bijzetten,” beseft Van der Meulen, die door blessureleed overigens zelf nog niet in actie kan komen.

Lek boven

VVOG begon dit seizoen wisselvallig maar heeft het lek kennelijk boven, waardoor de Veluwenaren nu op een zevende plek in de Hoofdklasse C staan. Bovendien heeft de ploeg van trainer Ed Engelkes met Jeremy de Graaf de topscorer van de Hoofdklasse C in huis. De snelle spits, eerder actief voor Spakenburg en Cambuur Leeuwarden, wist dit seizoen al 11 keer het net te vinden. Vooral in de laatste twee competitieronden haalde VVOG genadeloos uit. Eerst werd CSV Apeldoorn met 1-5 overklast en vorige week maakten de Harderwijkers gehakt van Urk, dat met 4-0 werd afgedroogd. Urk was van het begin tot het eind kansloos en mocht blij zijn dat het bij rust, door een goal van Wilko Braam, nog maar 1-0 stond. Toen Braam in de tweede helft opnieuw scoorde was het hek van de dam, waarna Rick Boersma en in de slotfase Richard Gooijer de marge verder vergrootten.

Karakter

Berkum heeft, mede door een enorm aantal geblesseerden, een moeilijke tijd achter de rug maar liet de laatste weken zien over karakter en vechtlust te beschikken. Twee weken geleden werd op eigen terrein met 2-0 gewonnen van Sparta Enschede en vorige week eindigde de wedstrijd bij Go-Ahead Kampen, de koploper van de 1e Klasse D, in 2-2. Dat leek vooraf een mooi resultaat, maar Berkum was na afloop toch zwaar gefrustreerd. De Zwollenaren leidden kort voor tijd met 0-2 door fraaie goals van Johnsen Bacuna en de uit de ziekenboeg teruggekeerde Youp Kok, maar gaven die voorsprong in de slotminuten nog uit handen. Desondanks liet de ploeg van trainer Willem Brouwer zien dat ze voor elke bal en elke meter wilden knokken, en dat zorgt voor een groeiend zelfvertrouwen. Ook Berkum-middenvelder Jason Huisman kijkt, ondanks het late puntverlies bij de koploper, met een goed gevoel terug op de duels van de laatste weken. “Het wordt niet makkelijk tegen VVOG, maar we hebben tegen Go-Ahead laten zien dat we goed samenwerken en er ook hard voor werken. We hebben daar een goede teamprestatie neergezet en nu Youp Kok terug is hebben we ook weer meer scorend vermogen gekregen,” verwacht Huisman.

De bekerwedstrijd Berkum-VVOG wordt geleid door scheidsrechter Raymond Meilink uit Enter, die op sportpark De Vegtlust zaterdag om 14.30 uur af laat trappen

Gerelateerde artikelen

Back to top button