Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Slecht ter been? Rollator gratis te leen in centrum

Bij de bewaakte fietsenstalling aan de Pletterstraat zijn vanaf afgelopen vrijdag 5 december 2014 rollators gratis te leen. Vanaf de start van de campagne ‘In Zwolle is altijd Plaats’ in oktober dit jaar, was het al mogelijk voor gebruikers van de bewaakte fietsenstallingen om buggy’s of paraplu’s te lenen. Om het comfort van een bezoek aan de stad voor fietsers die minder goed ter been zijn te verhogen is het nu mogelijk om een rollator kosteloos te lenen.

Buggy’s, paraplu’s en rollators

De campagne ‘In Zwolle is altijd Plaats’ loopt tot en met zaterdag 27 december. De campagne benadrukt de goede bereikbaarheid van het Zwolse centrum en brengt het ruime aanbod aan parkeervoorzieningen onder de aandacht. Vanwege de beperkte opslagruimte zijn alle vier rollators nu alleen bij de bewaakte fietsenstalling aan de Pletterstraat beschikbaar. Paraplu’s en buggy’s zijn vanaf eind oktober 2014 kosteloos te lenen bij de bewaakte fietsenstallingen Pletterstraat en Meerminneplein.

Tot 11.00 uur zaterdag gratis parkeren auto

Naast de extra service om bij de bewaakte fietsenstallingen een buggy, paraplu of rollator te kunnen lenen is er ook een parkeeractie gaande. Tijdens de campagne betalen automobilisten tot 11.00 uur geen parkeerkosten. Na 11.00 uur geldt het normale tarief. De Vroege Vogelactie geldt bij de parkeerlocaties: Dijkstraat, Noordereiland, Diezerpoort, Burg. van Roijensingel, Emmawijk, Lübeckplein en Pas de Deux.

Partners In Zwolle is altijd Plaats

De gemeente voert de campagne ‘In Zwolle is Altijd Plaats’ uit samen met Citycentrum, Horeca Nederland afdeling Zwolle en de ondernemers in de binnenstad. De campagne is mede gefinancierd vanuit het Bereikbaarheidsfonds Beter Benutten Zwolle Kampen Netwerkstad omdat het hier gaat om een bereikbaarheidsarrangement dat aansluit bij de doelen van Beter Benutten: de initiatiefnemers koppelen mobiliteitsdiensten en producten aan het bezoeken van de binnenstad. Dit heeft als doel bezoekers meer te spreiden over de dag en over de parkeerlocaties.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button