BasketbalNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Schoolbasketbal kampioenschap in Zwolle

Aankomende woensdag 10 december organiseren SportService Zwolle, Landstede Basketbal, BeQuick’28 basketbal en ZAC basketbal voor de zevende keer het schoolbasketbaltoernooi voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Zesenveertig teams van zestien verschillende scholen gaan de strijd met elkaar aan om de prestigieuze titel “Zwols schoolbasketbalkampioen van 2014”.

ZWOLLE – Tijdens het basketbalkampioenschap wordt er vijf tegen vijf gespeeld in gemende teams. De deelnemende teams zijn verdeeld over elf poules. De poulewinnaars en dé overall beste nummer twee plaatsen zich voor de kwartfinales. In de kwart- en halve finale wordt gespeeld via een “afvalsysteem”, waarna drie teams in de finalepoule de strijd met elkaar aangaan om de stadstitel.

De basketbalverenigingen hebben actief gezocht naar vrijwilligers om te helpen tijdens het toernooi. Naast enkele medewerkers van SportService Zwolle zijn er vijfentwintig vrijwilligers actief. De grootste groep vrijwilligers zijn scheidsrechters. Deze zijn afkomstig vanuit de drie verenigingen en bijeen gekregen door Max van Midden van ZAC basketbal. Daarnaast heeft BeQuick’28 de organisatie van het wedstrijdsecretariaat en de informatiebalie op zich genomen.

Het belooft een gezellige en sportieve middag te worden. Komt allen van 13:30 tot 17:30 uur naar het Landstede Sportcentrum, Hogeland 10 in Zwolle en schreeuw jouw favoriete basisschool naar de overwinning!

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button