AlgemeenNieuws uit ZwolleVoorpagina

Scouting Huysmangroep krijgt Koninklijke erepenning

Zwolle – Zaterdag reikte burgemeester Henk Jan Meijer de Koninklijke Erepenning uit aan de Scouting Huysmangroep. De vereniging kreeg de penning ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan op basis van onderscheidende verdiensten. Het jubileumfeest werd gevierd in groepsgebouw ‘De Kievit’ aan het Almelose Kanaal.

Anno 2019 is de Huysmangroep een moderne scoutinggroep voor meisjes en jongens met ruim 140 leden en een eigen gebouw op een mooie plek in Zwolle. Elke week spelen bevers, welpen, scouts en verkenners het scoutingspel begeleid door ruim 60 vrijwilligers.

tekst gaat verder onder de foto

Plezier, samenwerking en persoonlijke ontwikkeling met zorg en respect voor elkaar en de omgeving staan daarbij voorop. Dit komt terug in het brede spelaanbod voor alle leeftijden in samen­werking met onderwijsorganisaties en sportinstellingen in Zwolle. Daarbij ligt het accent op vernieuwing, kwaliteit en veiligheid van het spel.

Verbondenheid met Koningshuis en Zwolle

Bij het uniform van de Huysmangroep hoort een oranje-blauwe das. Het oranje staat voor de verbondenheid met het Koningshuis en het blauw voor de verbondenheid met Zwolle. De band met de stad blijkt uit verschillende activiteiten voor jong en oud in de binnenstad en de wijken en komt samen op bijzondere momenten als Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.

De Koninklijke Erepenning wordt uitgereikt aan verenigingen die honderd jaar of langer bestaan en zich onderscheiden van andere vergelijkbare verenigingen in stad en regio. Verenigingen in Zwolle die eerder de Koninklijke Erepenning kregen zijn onder meer de Vereeniging tot beoefening van Overijsselsch Regt en Geschiedenis en Korfbalvereniging Oranje Zwart.

Gerelateerde artikelen

Back to top button