BouwDiezerpoortNieuws uit ZwolleVoorpagina

In beeld: Diezerpoort krijgt razendsnel en stabiel internet

Zwolle – KPN NetwerkNL wil dit jaar nog 250 kilometer glasvezelkabel in Zwolle gaan leggen. Een goede reden voor vijf wethouders om donderdagmiddag eens een kijkje te gaan nemen bij de mannen die dagelijks met de ‘poten’ in het Zwolse zand staan.

Wethouders Michiel van Willigen, René de Heer, Ed Anker, William Dogger en Monique Schuttenbeld verzamelden zich samen met gemeentesecretaris Ingrid Geveke op de hoek van de Jan Buschstraat met de Van Muudenstraat in Diezerpoort. Terwijl de motoren van de graafmachines ronken en de het geluid van een trilstamper aanzwelt krijgen de bestuurders uitleg van technische mensen van KPN.

KPN is eind vorig jaar gestart met de aanleg van glasvezel in Diezerpoort. Zwolle is één van de vier steden in Nederland die deel uitmaakt van de eerste fase van de nieuwe strategie van het bedrijf. In het verleden beperkte KPN zich tot de aanleg van glasvezel in nieuwbouwwijken. Nu richt men zich ook op het aansluiten van tienduizenden huishoudens in bestaande wijken. De telecomgigant wil over ongeveer twee jaar een miljoen nieuwe huishoudens aan haar glasvezelkabel hebben hangen.

Back to top button