VoorpaginaWeer

Schitterend winterweer

Weerbericht door Jelle Muller

Weerbericht 23 februari 2018
Zwolle – Vandaag wordt het een prachtige dag. Met volop zon kunnen we weer genieten van uiterst mooi winterweer. Zeker voor de winterliefhebber is dat genieten. We komen uit een nacht met matige vorst maar de temperatuur loopt door de steeds sterkere zon toch wel meer op. Het wordt zo’n 2 of 3 graden boven het vriespunt maar door een matige ONO’en wind voelt het buiten behoorlijk koud aan.

In de nacht naar zaterdag opnieuw koud. Het wordt wederom -5 graden en daarmee vriest het net matig. Zaterdag overdag met veel zon opnieuw 4 graden boven het vriespunt en voor het eerst zal er wat ijs goed blijven liggen op de sloten omdat de lucht droger wordt. De nacht naar zondag verloopt met -7 graden al kouder en vanaf zondag komt het kwik overdag niet meer boven de 1 graad uit. Het wordt goed koud.

In de nieuwe werkweek met een matige oostenwind steeds meer koude lucht naar onze omgeving. Door de droge lucht voelt het nog ijziger aan met in het midden van de week wellicht strenge vorst in de nachten en overdag op woensdag misschien wel de hele dag onder nul. Het is nog ver weg, maar het schaatsen lijkt dichterbij te komen en dat is best laat zo aan het eind van het seizoen. De winterliefhebbers kunnen nu alleen maar hopen, de voorjaarsliefhebbers kunnen beter wachten tot de kalenderlente begint op 21 maart.

Jelle Muller

Weerman RTV Focus Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button