Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Video – Chinese buurtkamer geopend in Holtenbroek

Zwolle – Dinsdagmiddag opende wethouder Eefke Meijerink van Sociale Zaken de Chinese Buurtkamer in Zwolle. De kamer bevindt zich in het appartementencomplex Kembang Baru, aan de Händellaan in de wijk Holtenbroek.

De buurtkamer is een initiatief van drie jonge Chinese vrijwilligsters, die Chinese jongeren en ouderen met elkaar in contact willen brengen. De deur van de buurtkamer is iedere dinsdag om 13.30 open. De Chinese ouderen en jongeren helpen elkaar met het leren van Nederlands. Maar er wordt ook gekookt, thee gedronken, Mhajong gespeeld en gedanst.

Meerdere buurtkamers

Er zijn meerdere buurtkamers in Zwolle onder andere in De Terp,  Dieze ,  Assendorp,  Zwolle Zuid en Diezerpoort.  Een buurtkamer is een voorziening voor mensen die zelfstandig wonen en moeite hebben met het alleen zijn, zich eenzaam voelen of het lastig vinden om sociale contacten te onderhouden, de dagen niet goed weten te vullen en waarbij onvoldoende mantelzorgers zijn of sprake is van overbelaste mantelzorgers.

Buurtkamers hebben onder andere als effect dat kwetsbare mensen langer zelfstandig kunnen wonen, mantelzorgers worden ontlast en het sociale netwerk van deelnemers wordt versterkt. Ontmoeting en activering staan centraal met daarnaast verlichting voor de mantelzorger die even afstand kan nemen.

 

Buurtkamers info
Meer bekijken
Back to top button
Close