Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Talent in masterclasses uitgedaagd met de beste foto’s hun stad te portretteren

Zwolle – Amateurs en professionals worden uitgedaagd om met foto’s en videobeelden het verhaal van ‘hun stad’ te vertellen. In een aantal masterclasses worden ze onder de noemer van het project De Stad Vertelt geïnspireerd en klaargestoomd om zelf aan de slag te gaan. Een vakjury bepaalt uiteindelijk welk werk te zien zal zijn tijdens de World Press Photo Tentoonstelling 2018 in Zwolle.

Dit internationale event met ’s werelds beste journalistieke foto’s van het afgelopen jaar wordt van 30 augustus tot en met 24 september gehouden in Academiehuis Grote Kerk Zwolle. De organisatie brengt daarnaast traditiegetrouw een expo waarbij ook ander talent kan schitteren. Dit keer gebeurt dat dus onder de noemer van de foto- en videowedstrijd De Stad Vertelt voor amateurs en professionals.

De opdracht van De Stad Vertelt, een landelijke wedstrijd, is om de transformatie van de oude naar de toekomstgerichte stad in beeld te brengen. Of je nu kiest voor Amsterdam, Berlijn of Groningen om maar een paar voorbeelden te noemen.

Wie deel wil nemen aan de masterclasses fotografie in visuele communicatie, storytelling in fotografie en audiovisueel beeldverhaal maken kan daarvoor gebruikmaken van het digitale aanmeldformulier. Dat is te vinden op de website worldpressphotozwolle.nl onder het kopje de-stad-vertelt-voor-amateurs-en-professionals.

Daar tref je tevens uitgebreide informatie aan over de inhoud van de masterclasses die worden gegeven in maart en april door (nationaal) gelauwerde vakmensen. Je betaalt 25 euro per masterclass. Het formulier kan worden gemaild naar fieke@academiehuis.nl.

Later kan het eigen werk (deadline 1 juni) via We Transfer worden gestuurd naar destadvertelt@academiehuis.nl. Een fotoserie mag uit maximaal zeven foto’s bestaan en een audiovisueel beeldverhaal mag niet langer zijn dan drie minuten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button