Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Schildering fleurt ‘akelige’ A28 tunnel bij Spoolde op

Zwolle – De buurt vond het maar een vervelende tunnel. Eentje waar je niet graag doorheen fietst omdat hij toch wat donker is. Daar komt nu verandering in. De tunnel onder de A28 aan de Beukenallee in de buurt Spoolde krijgt een prachtige verftekening.

En daar gaat de hele buurt aan meewerken. Het project startte zo’n jaar geleden met de voorbereidingen met steun van het Buurtcultuurfonds van de Stadkamer. Nu een jaar later zijn de muren gewit en staan de eerste contouren van de tekening op de muur. Aangebracht door kunstenaar Melle en haar stagiair van de Fanatiekfabriek.

Nummer verven

Als de omtrekken van de vele prachtige vogels en andere natuurelementen klaar zijn is de buurt zelf aan de beurt. Alle tekeningen worden genummerd en elk nummer is één kleur. En zo kunnen meerdere buurtbewoners tegelijkertijd schilderen. Iedereen mag namelijk 1 cijfer verven met zijn kleur. En die nummers staan allemaal minimaal anderhalve meter uit elkaar.

Creatieve oplossing

Een creatieve oplossing in deze anderhalve meter tijd. Benieuwd naar het eindresultaat? RTV Focus gaat binnenkort nog een keer langs.

Gerelateerde artikelen

Back to top button