Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Via de hoogwerker babbelen met opa of oma in het woonzorgcentrum

Zwolle – Bewoners van woonzorgcentrum De Nieuwe Haven in Zwolle konden vandaag toch bezoekers ontvangen. Een hoogwerker van de firma Riwal tilde de familieleden omhoog zodat ze even konden zwaaien en vooral praten met opa of oma voor het raam. De belangstelling voor het initiatief van het hoogwerkersbedrijf uit Dordrecht was groot.

Ouderen in woonzorgcentra mogen al weken geen bezoek ontvangen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het project ‘Zwaaien naar familie’ van de firna Riwal was dan ook een initiatief dat dankbaar werd ontvangen: “We stellen een hoogwerker ter beschikking bij een verpleeghuis, waardoor bewoners op veilige afstand bezoek kunnen ontvangen, zien en spreken. Via PEC Zwolle United zijn wij in contact gekomen met de Woonzorgcentra Driezorg en IJsselheem in Zwolle.”

De hoogwerker was vorige week al aanwezig bij Driezorg woonzorgcentrum de Rivierenhof in de Aa-Landen. Daar maakten ongeveer 30 bezoekers gebruik van de gelegenheid. Bij de Nieuwe Haven vandaag waren dat er zo’n 20. Volgende week vrijdag, 24 april, wordt de hoogwerker ingezet bij De Kievietsbloem in Zwolle-Zuid. Daar kunnen mensen zich nog aanmelden om bewoners te bezoeken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button