Nieuws uit ZwolleOpiniePolitiek & OpinieVoorpaginaZorg & Welzijn

ROOD Zwolle voert actie tegen huisjesmelkers

Dit is een bericht van de SP in Zwolle


07-12-2014•ROOD, de jongerenorganisatie van de SP gaat komende maandag weer de buurten in om bij studentenhuizen misstanden aan te kaarten. De Zwolse afdeling van ROOD doet dit in het kader van de “huisjesmelker van het jaar-verkiezing”. Studenten en starters worden aangemoedigd hun huisbazen aan te melden als ze onrechtvaardig behandeld worden.

Het landelijke tekort van 30.000 studentenkamers zorgt dat verhuurders relatief veel macht hebben ten opzichte van huurders: deze zijn immers gemakkelijk weer te vervangen als ze klagen. In het verleden heeft ROOD in Zwolle al verschillende gevallen van nalatig onderhoud, te hoge huur en andere vormen van gesjoemel binnengekregen. Komende maandag gaat ROOD weer bij studentenhuizen langs om studenten te vragen naar hun ervaringen.

ROOD-woordvoerder Johnny Brocx: “Ik schrik nog steeds van de zaken die we tegenkomen. Plafonds die op instorten staan, hoge huren, huisbazen die huurders intimideren, het komt allemaal voor in Zwolle. Alleen door zaken openlijk te benoemen kunnen we dit soort misstanden bestrijden.”

ROOD zal de campagne afsluiten met een officiële verkiezing van de huisjesmelker van het jaar, waarbij de winnaar en diens huurbeleid uitgebreid ‘in het zonnetje’ wordt gezet. Brocx: “Duistere huurpraktijken moeten aan het licht worden gebracht. Ook moet er iets gebeuren aan het woningentekort in Zwolle. Daarvoor hebben wij deze actie.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button