Nieuws uit ZwolleSportVideo NieuwsVoorpagina

[UPDATE VIDEO] PEC Zwolle wint in laatste thuiswedstrijd van 2014

Met de 3-1 winst op ADO Den Haag heeft PEC Zwolle voor het eerst in 34 jaar een eredivisie thuiswedstrijd in december gewonnen. De Zwolse treffers zijn gemaakt door Tomas Necid (twee) en Jesper Drost. Een kwartier voor tijd scoort Michiel Kramer namens de gasten. ,,Het was een belangrijke winst”, vindt spits Necid.

Zwolle begon uitstekend aan het duel. De thuisploeg kreeg in het eerste kwartier een aantal prima mogelijkheden, maar onder meer Ryan Thomas stuitte op doelman Hansen. Niet veel later kwam PEC Zwolle toch op voorsprong. Jesper Drost zocht tegenstander Thomas Kristensen op, de Deen legde Drost vervolgens in het strafschopgebied. Tomas Necid benutte de toegekende strafschop. ADO Den Haag-trainer Henk Fraser was niet tevreden over zijn ploeg en wisselde na een half uur twee keer. Na die wissels kwam ADO wel wat beter in het spel, maar tot grote mogelijkheden voor de gasten leidde het niet.

Na een klein kwartier spelen in de tweede helft kwam Zwolle op een 2-0 voorsprong. Jesper Drost werd weggestuurd door Necid, de middenvelder stuurde doelman Hansen de verkeerde op en schoot beheerst raak. De Tsjechische spits was bij de 3-0 zelf de gevierde man. Na een prima voorzet van Bart van Hintum gaf Necid bij de eerste paal het beslissende tikje. Dat ADO via Michiel Kramer nog terugkwam tot 3-1 deerde trainer Ron Jans. ,,We zijn eigenlijk nooit in gevaar geweest. Het is een lekker gevoel dat niemand verzaakt. Heerlijk om hier naar te kijken.”

PEC Zwolle – ADO Den Haag 3-1 (1-0).
Scheidsrechter: Blom
Toeschouwers: 11.700
Gele kaarten: Van Polen (PEC Zwolle), Kanon, Kristensen, Jansen, Kramer (ADO Den Haag)

Opstellingen:
PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Sainsbury (76. Lam), Van der Werff, Van Hintum, Rienstra, Saymak (84. Brama), Lukoki, Drost, Thomas, Necid (89. Nijland)

ADO Den Haag: Hansen, Malone, Wormgoor (82. Derijck), Kanon, Meijers, Kristensen (30. Ebuehi), Jansen, Gehrt (30. Houtkoop), Alberg, Kramer, Van Duinen

Scoreverloop:
17. Necid (strafschop) 1-0
54. Drost 2-0
72. Necid 3-0
74. Kramer 3-1

Gerelateerde artikelen

Back to top button