EconomieLifestyleNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Restaurant de Handschoen Zwolle Zuid weer open

Woensdagmiddag is Restaurant de Handschoen officieel geopend door oud-schaatser Rintje Ritsma.

Het restaurant is na 35 jaar in juni overgegaan naar de nieuwe eigenaar de Omega Zorg groep. Vanaf dat moment is er ook flink verbouwd. Het interieur is veel lichter geworden. De bar is vernieuwd, de wanden en de vloeren zijn aangepakt. Al met al oogt alles veel lichter en moderner met hele sfeervolle authentieke accenten. Ook de entree vanaf de Nieuwe Deventerweg is behoorlijk aangepakt. Zag men voorheen bijna niet dat er een restaurant zat, nu is het met de vrijgemaakte entree, de verlichte oprijlaan en het terras een echte blikvanger.

De Handschoen is een restaurant met een Frans Nederlandse keuken. Een 3 gangenmenu wordt geserveerd voor € 29,95 waarbij het voor en nachtgerecht vanaf een trolley aan tafel gekozen kan worden. Gerechten op de kaart zijn bijvoorbeeld zalmfilet, eendenbout, varkensmedaillon, diamanthaas en hertenfilet. Maar ook een risotto en cannelloni staan op de kaart.  Naast het diner verzorgt De Handschoen ook lunch en kan de passant al vanaf 10 uur ’s ochtends terecht voor een kopje koffie of thee op het terras. Uiteraard met een keuze aan lekkernijen.

De grote ruimte wordt ingezet voor feesten, partijen en bruiloften.  Ook kan er vergadert worden in één van de twee authentieke kamers van de Saksische boerderij.

De Handschoen is  geopend  van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 10 uur ’s ochtends.

De keuken en de bediening wordt gedaan door echte horeca professionals. Ze worden bijgestaan door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt van de Omega Zorggroep.

A.s. vrijdag 14 november is er tussen 15.00 en 20.00 uur een open huis voor buurtbewoners en andere geïnteresseerden.

 

Foto’s in- en exterieur De Handschoen

 

15771787161_45741a63ce_z
De chef kok (achter) werkt al sinds jaar en dag bij De Handschoen.
15773653945_fbc33dee4e_z
De entree van de Saksische boerderij is een echte blikvanger. Naast twee terrassen is de oprijlaan verlicht. Fietsers kunnen gebruik maken van het fietsoplaadpunt.
15773663765_bc3db921e4_z
Rintje Ritsma in gesprek met de sommelier. De Handschoen heeft een uitgebreide wijnkaart.
15771833711_c6a4e694ed_z
Het gehele interieur heeft een frisse lichte uitstraling gekregen maar met behoud van de authentieke elementen van de Saksische boerderij.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button