Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Remko de Paus (GroenLinks) stopt als gemeenteraadslid

Simone Boshove volgt hem op

Zwolle – Na 10 jaar in de raad, waarvan de eerste zes jaar als burgerraadslid en de afgelopen vier jaar als raadslid, neemt Remko de Paus afscheid van de gemeenteraad van Zwolle. Simone Boshove neemt zijn plaats in de GroenLinks fractie vanaf 2 september in.

Remko stopt als raadslid om hij het niet langer kan combineren met zijn eigen bedrijf: “De nieuwe opdrachten die op mijn pad komen, geven mij veel energie en voor mij betekent dit dat ik nu nieuwe keuzes moet maken. De gemeente Zwolle heeft mijn agenda jarenlang beheerst. Dat is, buiten GroenLinks, geen enkele andere organisatie nog gelukt. Op wat ik, samen met velen heb kunnen bereiken, kijk ik nu met grote tevredenheid terug. Simone draait als burgerlid al enige tijd mee met de fractie en kan nu de volgende stap zetten naar het raadslidmaatschap. Samen met de andere collega’s staat er zo een mooi team, dat het GroenLinks gedachtengoed met kracht zal kunnen vertolken”.

Fractievoorzitter Sylvana Rikkert betreurt het vertrek van Remko:”Ik vind het heel erg jammer dat Remko vertrekt. Het afgelopen jaar was hij een belangrijke steunpilaar in het opbouwen van onze nieuwe fractie. Zijn kennis en ervaring waren van grote waarde. Ook in de periodes ervoor was Remko al een betrokken en sociaal bewogen raadslid. Zijn grote kracht ligt in het sociaal domein en bij democratisering. Belangrijke onderwerpen voor GroenLinks. We gaan hem enorm missen”.

Simone Boshove neemt de zetel in de GroenLinks fractie over van Remko. “Met Simone hebben we gelukkig een kei van een opvolger. Simone loopt al enige tijd mee als burgerraadslid. Zo zette zich al actief in voor de reeën in het Westerveldse bos en deed ze het debat namens GroenLinks over het nieuwe vuurwerkbeleid. Ik ben er trots op dat we met Simone een krachtige vrouw met een groot netwerk in de fractie erbij krijgen”, aldus Rikkert.

De wisseling van de wacht zal op 2 september, tijdens de eerste besluitvormende vergadering van de gemeenteraad na het zomerreces plaatsvinden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button