Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Reizende tentoonstelling ‘You and I in de wijk’ Assendorp en Stadshagen

Te zien in het stadhuis

Zwolle – Op 18 oktober 2017 om 14.30 uur opent wethouder Jan Brink de reizende tentoonstelling ‘You and I in de wijk’ in Assendorp en Stadshagen in de centrale hal van het stadhuis, Grote Kerkplein 15 in Zwolle. ‘You and I in de wijk’ is een unieke tentoonstelling en brengt verschillende generaties Zwollenaren in beeld. De tentoonstelling is tot 1 december 2017 gratis te zien in het stadhuis.

De Stad Vertelt – World Press Photo18

Voor 2018 staan er weer nieuwe plannen op stapel. Het Academiehuis/Grote Kerk Zwolle heeft een 3-jarig contract afgesloten voor de internationale tentoonstelling World Press Photo, welke wordt georganiseerd van 30 augustus tot 24 september 2018.Daarnaast wordt er achter de schermen hard gewerkt aan twee nieuwe Zwolse projecten ‘De Stad Vertelt’ en ‘Zwolle Vertelt’. Tijdens de opening zal Fieke van ’t Riet, projectleider over het nieuwe project meer vertellen.

‘You and I in de wijk’ in Assendorp en Stadshagen

De tentoonstelling ‘You and I in de wijk’ in Assendorp en Stadshagen is tot stand gekomen binnen het project ‘World Press Photo16 – KidsRights – You and I’, welke in de Grote Kerk Zwolle was te zien van 8 maart tot 3 april 2017. Door een breed draagvlak en een goede samenwerking met onderwijs, maatschappelijke en culturele instellingen en bedrijfsleven in de stad heeft de organisatie besloten de expositie het komend jaar op reis te laten gaan. Het startsein voor de reis is gegeven door Hbo Journalistiek Windesheim op 12 april 2017. Daarna was de expositie te zien in het provinciehuis Overijssel, bij BrainZ en nu het stadhuis, als laatste standplaats.

Portretten van Zwollenaren

De tentoonstelling portretteert verschillende generaties Zwollenaren in hun wijk en is uniek voor Zwolle. Naast de beeldverhalen worden ook de winnende foto’s van de fotowedstrijd ‘You and I voor amateurs en professionals’ vertoond. De vakjury onder leiding van voorzitter Gertjan Aalders, docent Journalistiek Windesheim, heeft vijf foto’s genomineerd. De eerste prijs is gegaan naar Suzanne Hinne voor haar foto ‘Before you leave’. De tweede prijs naar Joyce Netteb voor haar foto ’Trots op jou’ en de derde prijs naar Pauli Gerritsen voor haar foto ‘Isolement’. Marjan van der Lingen, Zwolse fotograaf, heeft de publieksprijs gewonnen met haar foto ‘Moment van tederheid bij afscheid’. Twee genomineerde fotografen kregen een eervolle vermelding: Els Mondt met ‘Het Toetje’ en Bea Mol met ‘Van mens tot mens’.

Publieksprijzen

De publieksprijzen voor de beeldverhalen van ‘You and I in de wijk’ in Assendorp en Stadshagen zijn gegaan naar Frederik van Munster met als titel ‘De hoge spoorbrug verbindt’ en Levi Monsterman, leerling van de Jenapleinschool, met zijn beeldverhaal ‘Ons plein in de winter’.

De tentoonstellingstijden

De tentoonstelling is tot 1 december 2017 tijdens kantoortijden te zien (08.30 – 17.30 uur op maandag t/m vrijdag). De entree is gratis.

Klik hier voor meer informatie

Gerelateerde artikelen

Back to top button