Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

College neemt kijkje bij uniek bouwonderwijs project in Stadshagen

Zwolle – Leerlingen van de bouw opleiding binnen Deltion bouwden het afgelopen jaar vier woningen in Frankhuis Noord. Afgelopen donderdag bezochten burgemeester Henk-Jan Meijer, wethouder Jan Brink en gemeentesecretaris Ingrid Geveke de vier huizen. Nog niet eerder werden leerlingen van een voltijd bouwopleiding zo intensief ingezet bij de bouw van nieuwbouwwoningen.

Uniek project voor leerlingen

Het ging om leerlingen van de beroepsopleidende (BOL) niveau 2, 3 en 4 opleidingen. Deze leerlingen zijn gemiddeld tussen de 16 en 20 jaar. Binnen de verschillende expertises zoals timmeren, metselen en tegelzetten gingen de leerlingen in kleine groepjes aan het werk bij de woningen. Ook kregen de leerlingen tijdens de bouwperiode een aantal gastlessen en een excursie aangeboden.

Samenwerkingen

Bouwcombinatie Stadshagen bouwde de vier dijkwoningen in opdracht van VOF Frankhuis. Bouwcombinatie Stadshagen was de bouwende partij en begeleide de leerlingen bij het bouwproces. Woningcorporatie deltaWonen was de opdrachtgever voor deze sociale huurwoningen en verzorgde de verhuur. De partijen hadden hun krachten gebundeld in dit bijzondere project, omdat zij gezamenlijk de wens hadden om onderwijs en praktijk goed op elkaar aan te laten sluiten. Op deze wijze wilde ze een bijdrage leveren aan goed opgeleide jonge vakmensen in de bouwsector.

De woningen

Op de bouwlocatie Frankhuis Noord bouwde de leerlingen aan vier zogenaamde dijkwoningen. Deze woningen hebben een badkamer en slaapkamer op de begane grond en een woonkamer en keuken op de eerste verdieping.

Gerelateerde artikelen

Back to top button