CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Reisdocumenten en rijbewijzen tot aan de voordeur

Zwolle – Wie een nieuw paspoort, ID-kaart of rijbewijs heeft aangevraagd, kan vanaf 1 februari deze documenten ook laten thuisbezorgen. De gemeente Zwolle voert deze dienst dan (opnieuw) in.

In 2017 deed Zwolle al een pilot met het thuisbezorgen van reisdocumenten. Deze pilot is na een jaar gestopt vanwege te weinig animo. Vanwege het coronavirus is de verwachting dat er nu meer belangstelling is voor deze dienst. Daarom heeft de gemeenteraad gevraagd om bezorging weer mogelijk te maken. Extra is dat de inwoner nu ook rijbewijzen kan laten thuisbezorgen. Dat is normaal gesproken niet toegestaan, maar vanwege de coronabeperkingen heeft de Rijksoverheid hier een uitzondering voor gemaakt.

Overal veilig bezorgd

Het thuisbezorgen gebeurt door de bezorgdienst AMP Groep. Dit bedrijf voldoet aan strenge normen wat betreft de beveiliging van persoonsgegevens. U kunt zelf met AMP groep een bezorgafspraak maken. U bepaalt wanneer en ook waar de afspraak plaatsvindt. Dat kan ook op uw werk zijn of op een locatie buiten Zwolle. De bezorgers controleren ter plekke uw identiteit, voordat zij het document persoonlijk overhandigen. Natuurlijk houden zij zich daarbij aan de coronamaatregelen.

Kostprijs

Het thuisbezorgen van een paspoort, ID-kaart of rijbewijs kost tussen de €10,- en €15,-, afhankelijk van het tijdstip dat men kiest voor bezorging. Dat bedrag is de kostprijs van deze dienst. Natuurlijk kan iedereen er ook nog steeds voor kiezen het document gratis op te halen op het Stadskantoor. Het aanvragen van een reisdocument moet men overigens nog wel steeds op het Stadskantoor regelen. Dat is zo vastgelegd in de wet. Dat geldt ook voor de eerste aanvraag of een wijziging van uw rijbewijs. Het rijbewijs verlengen kan in Zwolle wel online.

Evalueren

Het thuisbezorgen van reisdocumenten is in elk geval de komende twee jaar mogelijk. Daarna evalueert men de dienst. Het thuisbezorgen van rijbewijzen is mogelijk totdat de coronabeperkingen zijn opgeheven.

Meer informatie: www.zwolle.nl/reisdocumentofrijbewijsaanhuis.

Gerelateerde artikelen

Back to top button