Nieuws uit ZwollePolitiekPolitiek & OpinieVoorpagina

Raadsleden moeten op pad om te stemmen

Zwolle – De digitale vergadering van de gemeenteraad begint op 8 februari om 19.00 uur in plaats van het normale 19.30 uur. De reden daarvoor is dat het stemmen voor een wethouder en leden Rekenkamercommissie schriftelijk dient te gebeuren. Nadat ieders digitale aanwezigheid is vastgesteld en ook de agenda is vastgesteld, volgen de agendapunten benoeming wethouder en benoeming leden Rekenkamercommissie. Daarvoor schorst men de vergadering om elk raadslid in de gelegenheid te stellen op een locatie bij het Stadhuis te komen stemmen. Dit zowel voor wat betreft de nieuwe wethouder als de leden van de Rekenkamercommissie. Rond 20.30 uur zal de vergadering dan weer (digitaal) worden voortgezet.

De bedoeling is dat Dorrit de Jong de nieuwe wethouder Sociale Zaken en Financiën voor GroenLinks wordt als vervanging van Klaas Sloots, die burgemeester van Stadskanaal is geworden. Voor de Rekenkamercommissie zijn de heren Droogh en Buiskool voorgedragen.

Gemeenteraadsvergaderingen zijn openbaar en live of later te volgen via de Livestream op www.zwolle.nl/gemeenteraad. Ze beginnen doorgaans om 19.30 uur. Ook de agenda en de stukken zijn hier in te zien. Inspreken kan via raadsgriffie@zwolle.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button