EconomieKabelkrantNieuws uit Zwolle

Regio Zwolle stapt over op digitale kabeltelevisie

Zwolle – De regio Zwolle maakt in de nacht van maandag 11 januari op dinsdag 12 januari a.s. de overstap van analoge naar volledig digitale kabeltelevisie. Ziggo startte in maart 2018 haar ”Schakelmee” campagne met het omschakelen naar volledig digitale kabeltelevisie en inmiddels kijken al 3 miljoen Ziggo klanten volledig digitaal. Als de klant nu nog op analoog kijkt kan die via ziggo.nl/schakelmee meer informatie vinden over het overschakelen naar digitaal.

CEO aan het woord

“Er is door de jaren heen veel veranderd op tv-gebied. Het beeld ging van zwart-wit naar kleur, de antenne verdween van de daken. Nu kijken we behalve op het televisiescherm ook tv op mobiel en tablet. Het aantal mensen dat nog analoog tv kijkt is minimaal. Het analoge tv-signaal gaat daarom stoppen, daarna leveren we al onze klanten digitale kabel tv, via diezelfde kabel. We gaan dóór met vernieuwen en bouwen aan het netwerk van de toekomst dat nog sneller, stabieler en slimmer is. Dit valt onder GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo”, zegt Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo.

We gaan dóór met vernieuwen en bouwen aan het netwerk van de toekomst dat nog sneller, stabieler en slimmer is

– Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo.

Extra zenders

Na de omzetting van analoge naar digitale ontvangst krijgen Ziggo klanten er ook extra zenders bij, waaronder Ziggo Sport, met onder andere live Formule 1, Champions League, de Engelse en Spaanse voetbalcompetities en nog veel meer sport. Ook ontvangen zij alle regionale zenders van Nederland. Bovendien zijn NPO 1, 2 en 3 voortaan in HD-kwaliteit te bekijken. De overstap naar digitale kabel-tv heeft geen invloed op de abonnementskosten, deze blijven gelijk aan het abonnement dat de klant al heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button