Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Online VO-voorlichting Thorbecke Scholengemeenschap

Zwolle – Wanneer je in groep 8 zit en een schoolkeus gaat maken heb je veel vragen: Uit welke scholen in Zwolle kan ik kiezen? Welke school en welk niveau past bij mij? Waar voel ik mij thuis? Zijn de leraren aardig en behulpzaam? Hoe gaat het met huiswerk? Welke trajecten en profielen kan ik volgen? Allemaal vragen die leerlingen in groep 8 nu bezig houden. Helaas is het op dit moment vanwege Covid-19 niet mogelijk om de scholen te bezoeken. Daarom hebben beide locaties van Thorbecke Scholengemeenschap hun aanbod vo-voorlichting aangepast.

Twee scholen Thorbecke Scholengemeenschap in Zwolle

In Zwolle kennen we twee scholen die de naam Thorbecke Scholengemeenschap dragen: de locatie mavo-havo-atheneum aan de Dr. Van Heesweg en de locatie vmbo-pro aan de Russenweg. Beide scholen hebben de komende maanden een aanbod voor de vo-voorlichting. Wil je meer weten over mavo-havo-atheneum? Dan zijn er diverse online voorlichtingsmomenten. Wil je meer weten over vmbo-pro? Dan biedt deze school een vorm van maatwerk waarbinnen je afspraken maakt met de school over de voorlichting die het beste bij jou past.

Locatie mavo-havo-atheneum:

Veel aanbod om uit te kiezen

Thorbecke Scholengemeenschap, locatie mavo-havo-atheneum, heeft een breed onderwijsaanbod in huis: de trajectkeuzes Sport, Techniek, Technasium en de CreaThor Academy en Onderwijsroute 10-14. Oók krijgt elke leerling Cambridge English aangeboden, een goede voorbereiding op een Engelstalige toekomst. Digitalisering en mediawijsheid maken onderdeel uit van het curriculum. Via de online voorlichting kom je meer te weten over dit aanbod, zodat je een keuze kunt maken welk traject jij mogelijk zou willen gaan volgen.

Online voorlichting

Er staat veel informatie op het YouTube kanaal van de school. O.a. van de online voorlichting die woensdag 4 november is aangeboden. Ouders en leerlingen in groep 8 maakten die dag via een livestream kennis met de school, de docenten en de leerlingen. Er werden vragen beantwoord over het onderwijs, de trajecten, de leerlingenvereniging ONIOTH, extra ondersteuning, onderwijsroute 10-14, dyslexie en het mentoraat. Dit is op YouTube allemaal terug te zien. Ook kun je veel te weten komen via het online informatieboekje.

Trajectmiddag

Donderdagmiddag 10 december kunnen leerlingen uit groep 8 van 14.00 uur tot 16.15 uur online een traject naar keuze volgen. Het wordt een informatieve en interactieve middag waarop groep 8 leerlingen online docenten en leerlingen van de Thorbecke Scholengemeenschap gaan ontmoeten, maar óók andere leerlingen uit groep 8. De middag wordt in kleine groepen verzorgd in Teams. Via het formulier op de website kan worden aangemeld voor deze middag: heesweg.thorbecke-zwolle.nl

Onderwijsroute 10-14

Sinds dit schooljaar is Onderwijsroute 10-14 ook op Thorbecke te vinden! Op vrijdag 8 januari, woensdag 27 januari en woensdag 10 februari is er een online programma, voor zowel ouders als leerlingen, tijdens de Open Lesmiddagen. Na een gezamenlijke start is het voor de leerlingen mogelijk verschillende workshops te volgen zodat de leerlingen online ‘echte 10-14 lessen’ kunnen ervaren. Voor ouders is er dan een aparte online meeting met daarin voorlichting over het concept en werkwijze van 10-14. Aanmelden voor een Open Lesmiddag kan via de website 10-14.nl. Oók is het mogelijk een persoonlijke -online- afspraak te maken. Daarvoor kan rechtstreeks contact worden opgenomen met Frank de Groot: f.degroot@ooz.nl.

Locatie vmbo-pro:

Maatwerk

De Thorbecke Scholengemeenschap, locatie vmbo-pro, biedt voor de vo-voorlichting een vorm van maatwerk waarbinnen je afspraken maakt met de school over de voorlichting die het beste bij jou past. Wanneer je contact opneemt met de school kun je zelf overleggen welke manier jij het prettigst vindt: persoonlijk of meer op afstand, vragen stellen en antwoorden krijgen of eerst informatie ontvangen.

Open Huis en Vakschoolavonden

We hopen dat er na de kerstvakantie weer mogelijkheden zijn om leerlingen en ouders op de school te ontvangen. De locatie vmbo-pro heeft op maandag 25 en dinsdag 26 januari vakschoolavonden en beide Thorbecke-scholen hebben een Open Huis op woensdag 13 januari. Houd de website in de gaten!

Sociale Media

Op Instagram, Facebook, Twitter en YouTube wordt wekelijks gepost. Wanneer je deze kanalen volgt krijg je dus regelmatig nieuwe informatie te zien. Zoals bijvoorbeeld deze twee films waarin je de school kunt bekijken:

Rondleiding Thorbecke Scholengemeenschap, locatie mavo-havo-atheneum:

Rondleiding Thorbecke Scholengemeenschap, locatie vmbo-pro:

Contact

Voor het stellen van vragen of het maken van een afspraak kan rechtstreeks contact worden opgenomen:

Thorbecke SG, locatie mavo-havo-atheneum

Ellen Holterman, coördinator voorlichting
e.holterman@ooz.nl
Receptie: 035 456 4560

Thorbecke SG, locatie vmbo-pro

Henk Jeurink, schoolleider onderwijs en onderbouw
h.jeurink@ooz.nl
Receptie: 038 4262 800

Aanmelden

Meer informatie over de voorlichtingsmomenten en aanmelden:
Thorbecke Scholengemeenschap: thorbecke-zwolle.nl
Onderwijsroute 10-14: 10-14.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button