Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Regien Courtz neemt afscheid als raadslid en geeft het stokje door aan Jos Lippmann

Zwolle – Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 21 mei jongstleden, nam Regien Courtz afscheid als raadslid. Sinds maart 2022 maakte Regien deel uit van de Zwolse VVD-fractie. Deze rol heeft ze met enorme passie en toewijding vervuld. Regien stopt als raadslid omdat ze op korte termijn verhuist naar haar geboortedorp, Rouveen.

“Ik ben trots dat ik me, na 7 jaar inzet voor de Provincie, ook een aantal jaren heb mogen inzetten voor de toekomst van de stad. Voor de Zwolse inwoners en ondernemers. Het is een eer om dat te hebben mogen doen”, aldus Regien.

Fractievoorzitter Johran Willegers: “Regien gaf op een bewonderenswaardige manier invulling aan haar rol als raadslid. Ze heeft met verve en enorm veel inzet de stad vertegenwoordigd. Ik kijk terug op een ontzettend fijne samenwerking. De fractie gaat haar kennis en inzet dan ook zeker missen. Ik wens Regien, Jacob en hun beide dochters heel veel geluk toe in de nieuwe woonomgeving”.

“Jos Lippmann neemt het stokje van Regien over. Jos, 36 jaar en met zijn gezin woonachtig in Zwolle Zuid,  combineert zijn baan als verkeersvlieger met die van kwaliteitsmanager in de zorg. Het kwaliteitsdenken en het opsporen van risico’s én het bedenken hoe hiermee om te gaan, neemt hij mee in zijn werk als raadslid. Jos heeft al eerder kennisgemaakt met de Zwolse politiek als burgerraadslid voor de VVD. Hij is dus een bekend gezicht binnen onze fractie. Ik ben daarom blij dat hij nu als raadslid aan de slag gaat”, aldus fractievoorzitter Johran Willegers.

Op de vraag wat Jos wil bijdragen aan de Zwolse politiek antwoordt hij: “Zwolle is een groeistad; wijken als Stadshagen en Zuid vullen zich nog altijd met nieuwe gezinnen. Al deze nieuwe-, en bestaande Zwollenaren verdienen een plek om te wonen, te recreëren, te werken en dichtbij de juiste zorg te krijgen, wanneer dit nodig is. Binnen de gemeenteraad wordt verschillend gedacht over waar dit allemaal moet plaatsvinden. Sommige partijen zijn voor verdichting van bestaande woongebieden. Dit is vaak hoogbouw en daarmee duur en, niet bepaald onbelangrijk voor gezinnen, vaak zonder eigen tuin. Ik -als vader van drie- omarm het gezin en hun behoeften. Daarom wil de Zwolse VVD dat er een nieuwe wijk gebouwd wordt. Een tuin voor wie dat nodig heeft, een prachtig balkon in de binnenstad voor wie dat wenst”.

Gerelateerde artikelen

Back to top button