Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

RailTV weer te zien op zeven stations, waaronder Zwolle

Zwolle – Vanaf vandaag kunnen reizigers vanaf en aantal perrons op zeven stations weer kijken naar RailTV. De schermen hangen op Amsterdam-Zuid, Eindhoven Centraal, Den Bosch, Leiden, Rotterdam Centraal, Zwolle en Utrecht Centraal. Binnenkort komen daar Den Haag Hollands Spoor en Rotterdam Lombardijen nog bij.

Klaar voor gebruik

De start van RailTV was in 2013. Toen ging het om een samenwerking tussen ProRail en NS met als doel het wachten op stations aangenamer te maken. De schermen gingen vorig jaar een tijdje op zwart wegens groot onderhoud. Inmiddels zijn ze weer klaar voor gebruik en wordt  er een nieuwe start gemaakt.

 

Uitzendingen

De uitzendingen van RailTV worden gevuld met informatieve video’s, foto’s, vacatures, wetenswaardigheden en korte verhalen. ProRail wil met RailTV laten zien hoe het duurzame mobiliteit mogelijk maakt en mensen en plekken verbindt, nu en in de toekomst.

RailTV gaat er anders uitzien dan voorheen. ProRail heeft de schermen overgenomen en gaat deze beheren. De uitzendingen van zijn te zien op verschillende perrons. RailTV biedt video’s, informatieve content, een quiz en nog veel meer. Neem dus vooral een kijkje wanneer je op de trein aan het wachten bent en de tijd voorbij vliegt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button