EconomieNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVideo NieuwsVoorpagina

PvdA Zwolle viert Dag van de Arbeid

Zwolle – Zaterdagochtend vierde PvdA de Dag van de Arbeid. Onder andere werden Helmig Jan van der Vegt en Gerardus Horreüs de Haas herdacht. Fractievoorzitter Patty

Wolthof van de PvdA stond stil bij de actuele thema’s waar arbeiders in Nederland mee hebben te maken. Manasse Hop heeft namens Jonge Socialisten Overijssel gesproken.

Tijdens de herdenking werden er op beide graven bloemen gelegd. De fractievoorzitter was later aan het woord om over de Dag van de Arbeid te vertellen en over de actuele thema’s die spelen in Zwolle en Nederland.

Dit jaar staat de dag in het teken van bestaanszekerheid, minimumloon, laaggeletterdheid en corona. Patty Wolthof: “Op Dag van de Arbeid vieren we van oudsher wat bereikt is op het gebied van werk. Maar het is ook een dag van strijd voor wat er nog bereikt moet worden. Dat start met het herstellen van vertrouwen. Te beginnen met het vertrouwen van inwoners in hun overheid. Op het Haagse politieke toneel is maar al te goed te zien wat een onbetrouwbare overheid kan aanrichten. Maar ook in Zwolle kan er nog veel worden bereikt om de kloof tussen inwoner en overheid te dichten. En dat begint bij taal. De meest-nabije overheid, de gemeente, moet méér oog hebben voor mensen die laaggeletterd zijn. Er worden nog steeds ingewikkelde brieven gestuurd. Zwollenaren die niet goed kunnen lezen, nieuwe Zwollenaren die de taal niet goed kennen en Zwollenaren met een beperking komen daardoor nog meer op achterstand. Er wordt uitgegaan van een hoge mate van zelfredzaamheid, maar wat als je niet kan lezen? Over zorg die wordt afgewezen, of dat je kind niet goed kan meekomen op school – hoe kom je dan in actie? Daarvoor zet de PvdA zich in.”

Foto: Monique van der Meer

 

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button