Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

PvdA stelt vragen over halflege taalklassen

Zwolle – Op 6 februari meldde RTV Oost dat de taalklassen in Zwolle niet vol zitten, terwijl er wel kinderen zijn die gebaat zijn bij het volgen van Nederlandse les in de zogenoemde NT2 klas. In deze klas krijgen kinderen die de Nederlandse taal nog onvoldoende beheersen specifieke taalles. De NT2 klassen zijn in 2016 verplaatst van De Toonladder in Holtenbroek naar Het Veldboeket in de Pierik. Op de nieuwe locatie blijven de beschikbare plekken onbezet. Mogelijk zouden ouders en kinderen niet naar de Pierik kunnen reizen wegens de te grote afstand.

Uit navraag van de PvdA blijkt dat de gemeente met Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle in overleg is om te kijken of er opnieuw een leslocatie beschikbaar kan komen in Zwolle-Noord om de kinderen in die wijken beter te bedienen. Burgerraadslid Sanneke Snuverink: “We zijn benieuwd of het college een, eventueel tijdelijke oplossing, heeft bedacht, om ervoor te zorgen dat alle kinderen in Zwolle, in welke wijk ze ook wonen, naar de NT2 klas kunnen. We vragen in schriftelijke vragen dan ook of het college de terugloop herkent en waardoor dit komt.”

Veldboeket

Alle kinderen verdienen goed onderwijs. Voor kinderen die nog niet zo lang in Nederland zijn, betekent dit extra aandacht voor taal. Dit kan in een NT2 klas waar kinderen een dagdeel doorbrengen. Het andere dagdeel brengen ze door op de school in de wijk waar ze wonen of waar de ouders willen dat het kind naar school gaat. Snuverink: “Om goed mee te kunnen komen in het reguliere onderwijs, is de NT2 klas voor nieuwkomers noodzakelijk. Ieder kind, ongeacht waar hij of zij in Zwolle woont, kan op die manier een vliegende start maken.”

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button