112 nieuwsNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

D66 wil veilige oversteek naar KFC / Burgerking voor fietsende kids

Zwolle – De veiligheid van fietsers die straks naar de Burgerking en de KFC willen moet beter. Dit stelt Claudia van Bruggen van D66 die maandagavond hiervoor een motie indienst.

Volgens de fractie willen er niet alleen automobilisten, maar ook veel (jeugdige) inwoners van Zwolle met de fiets naar het Foodcourt met KFC, Burger King, Subway en la Place gaan.

Van Bruggen: “Wij vinden dan ook dat de omgeving daarvoor goed moet worden ingericht. Op dit moment is er te weinig rekening met nieuwe fietsstromen gehouden in de plannen en daarom vragen wij het college met passende maatregelen te komen.”

D66 vraagt aan het college om passende maatregelen om een veilige (oversteek)situatie te creëren voor fietsers die het Foodcourt willen bezoeken.

Complexe verkeerssitusties met verkeer vanuit meerdere richtingen

Fietsers vanuit het centrum kunnen onder de Ceintuurbaan door via een tunnel. Ze komen dan aan de andere kant uit bij de Landrover dealer. Vandaaruit moet vanaf het fietspad een oversteekt over de weg worden gemaakt. Tegelijkertijd komen aan de zijkant automobilisten het terein van de dealer en van een tankstation af. Een complexe situatie omdat ook auto’s over de over te steken weg vanuit beide richtingen rijden.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button