Nieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleTV KortVoorpagina

VIDEO – Pop-up restaurant Happietaria geopend aan de Kamperstraat Zwolle

Zwolle – Vrijdagmiddag werd het pop-up restaurant Happietaria geopend aan de Kamperstraat 33 in het centrum van Zwolle. Happietaria is een tijdelijk restaurant, dat door studenten wordt gerund op vrijwillige basis. De opbrengsten van het restaurant gaan naar het goede doel.

Happietaria Zwolle gaat zich inzetten voor het werk van IJM in Mumbai. Mumbai heeft één van de grootste rosse buurten van Aziė. Elk jaar worden talloze jongens en meisjes verhandeld om uitgebuit en misbruikt te worden in de commerciėle seksindustrie. Mensenhandelaren hebben het gemunt op kwetsbare jongens/meisjes en jonge vrouwen zonder sterk sociaal netwerk. Ze beloven hun goede banen, maar in plaats daarvan worden ze verkocht aan bordelen en andere netwerken waar ze vast komen te zitten en worden misbruikt. IJM zet zich in om de slachtoffers van deze mensenhandel te bevrijden en hen goede nazorg te bieden.

De studenten zijn meer dan een half jaar bezig geweest met het opzetten van het pop-up restaurant. Begin januari kwam het verlossende woord dat er een ruimte was gevonden waar het restaurant zich tijdelijk kon vestigen.

Happietaria is voor een uitgebreide maaltijd, een hapje of een drankje open van vanaf 10 februari tot en met 10 maart. Happietaria is een initiatief van de landelijke organisatie Happy Gift.

Happietaria Zwolle website
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Geef een reactie

Back to top button