Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Project van Stichting Voor Elkaar Zwolle genomineerd voor Appeltje van Oranje 2020

Zwolle – Het project ParticipatieMaatje van Stichting Voor Elkaar Zwolle is genomineerd voor een Appeltje van Oranje van het Oranje Fonds. De stichting koppelt vrijwilligers (maatjes) aan nieuwe Nederlanders, om samen te ontdekken wat meedoen voor hen betekent. Stemmen kan tot en met 15 januari 23.59 uur via stem.oranjefonds.nl/voorelkaarzwolle.

Sanja is ParticipatieMaatje en heeft de afgelopen tijd Osama begeleid. Sanja: “Osama heeft een heel duidelijke visie van waar hij naar toe wil. Hij leert snel, maakte grote sprongen. Nu, na vier maanden begeleiding, kan hij zijn stappen ook zonder mijn hulp maken.” Sanja en Osama blijven elkaar zien: ze hebben hun krachten gebundeld en willen een project starten om samen met Nederlanders vluchtelingen te helpen en begeleiden, en zo onderling verbinding creëren. Osama is nu bijna twee jaar in Nederland. Het traject met Sanja is hem goed bevallen: “Ik vond het heel fijn. Ik voelde me gehoord. De wisselwerking met Sanja was prettig, goed voor mijn eigenwaarde. We hebben nieuwe dingen van elkaar geleerd en gegeven.”

Het doel

Het doel van ParticipatieMaatje is volgens Sanja de zelfredzaamheid vergroten, zorgen dat nieuwe Nederlanders handvatten krijgen om na de begeleiding zelfstandig verder te kunnen. “Ik werk vanuit echtheid, gelijkwaardigheid. Hoe kan het leven in Zwolle vormgegeven worden? Met mijn kennis kan ik vluchtelingen helpen hun weg te vinden. Ik merk dat het gebrek aan sociale contacten voor de meesten de grootste belemmering is, ParticipatieMaatje is daar een antwoord op.”

De Appeltjes van Oranje van het Oranje Fonds worden jaarlijks uitgereikt aan drie sociale projecten die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden en die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de samenleving. Voor Elkaar Zwolle is trots op de nominatie. Mochten ze een Appeltje winnen, dan ontvangen ze een bronzen beeldje uit de handen van Koningin Máxima en €15.000. Met dit bedrag kan de stichting met nog meer nieuwe Zwollenaren onderweg gaan.

Aantal stemmen

Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgen, bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Hieruit kiest de jury uiteindelijk de drie winnaars. Wilt u op dit project stemmen? Ga hiervoor naar http://stem.oranjefonds.nl/voorelkaarzwolle. Bedankt!

Gerelateerde artikelen

Back to top button