Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

PRIDE voorpremière en vrije entree in Fraterhuis

Zwolle viert Coming Out Day

Filmtheater Fraterhuis en de gemeente Zwolle hangen op vrijdag 10 oktober 2014 de regenboogvlag uit om stil te staan bij Coming Out Dag. Iedereen mag zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en (sociaal) veilig voelen. De regenboogvlaggen worden deze dag gehesen en symboliseren dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. Een zichtbare aanmoediging voor de LHBT inwoners zelf, maar ook voor alle inwoners en organisaties om zich daarvoor in te zetten.

Feestelijk voorpremière Fraterhuis

Filmtheater Fraterhuis viert deze dag mee met een landelijke primeur : de feestelijke vertoning van de voorpremière van de film PRIDE op vrijdag 10 oktober om 13.30 uur. De film gaat landelijk in première op 16 oktober en we zijn er dan ook bijzonder trots op om deze actuele film nu al in Zwolle te kunnen vertonen.

Wethouder Jan Brink sluit de film feestelijk af met een korte speech, een onthulling …. en champagne voor alle gasten.

PRIDE

PRIDE is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en speelt zich af in de zomer van 1984. Margaret Thatcher is aan de macht en de Britse mijnwerkersbond staakt. Tijdens de Gay Pride in Londen besluit een groep homoseksuele en lesbische activisten geld op te halen om de families van stakende mijnwerkers te ondersteunen. Maar ze stuiten op een probleem. De bond is te trots om de steun te accepteren en weigert mee te werken. De actievoerders laten zich echter niet uit het veld slaan en besluiten de mijnwerkers direct te benaderen. Ze trekken eropuit om hun donatie persoonlijk te overhandigen. Geregisseerd door de Tony Award-winning theaterregisseur Matthew Warchus en met een Britse topcast met o.a. Bill Nighy, Dominic West en Imelda Staunton. “Don’t try to resist… PRIDE will make you cheer!” (Vanity Fair)
Vrije entree, maar reserveren is wel gewenst.

 

Reserveren voor PRIDE

Gerelateerde artikelen

Back to top button